Klawiatura nie działa po wyczyszczeniu

Więc nie mogę twgo skleić np zwykłym klejem albo taśmo ?

Jaki to jest zwykły klej? Jak taśmą? Chwycisz za dużą powierzchnię, będzie nacisk, jakieś dwie ścieżki się zetkną i znów nie będzie działać.

No dobrze, a wracając do “wielkiego spięcia” jak rozumiem dobrze może to doprowadzić do spalenia mojego komputera ?

A o “zwykły klej” chodziło mi np o szkolny klej taki który można kupić go praktycznie wszędzie.

Klej szkolny jest do papieru. Tutaj trzeba połączyć dwie warstwy tworzywa sztucznego.

Spalić komputera nie spalisz, ale klawiatura nie będzie działać. Teraz jej w ogóle nie wykrył i dlatego uruchomił się UEFI. Jeśli zwarcie będzie występować ciągle przez jakiś długi okres czasu (wzsystko umowne, względne i zależy od obciążenia, itd.) może się np. uszkodzić kontroler USB albo i płyta główna …

Ok no dobrze a po czym poznać zwarcie w klawiaturze ?

To nie jest ważne w tym momencie. Ważne jest to, że albo jest zwarcie albo folie nie są równo złożone (skoro punkty łączenia puściły) albo nie wyschło zalanie (ta plama co przypuszczałem, że jest plamą).

To musi być suche całkowicie. Podklej w tych punktach, w których były “zgrzewane” folie oryginalnie i dopiero składaj.

No dobrze mam już klej butapren

tylko że mam teraz kleić w ten sposób ?

Dodam jeszcze w jaki sposób mam rozprowadzić ten klej ?

Jeśli są rozerwane, to kleisz tylko w tych punkach - jeden z nich widać na tym zdjęciu - centralnie na środku:

No dobrze czyli ma skleić w ten sposób IMG_20180603_130629 czyli wokół tego punktu ?

Tylko w tych punktach i TYLKO JEŚLI TE ŁĄCZENIA SIĘ ROZERWAŁY PODCZAS CZYSZCZENIA!
EOT.