Jak w najnowszym skype otworzyć, uruchomić klawiaturę numeryczną podczas rozmowy, aby można było wybrać numer podawany przez lektora?
Hej,
Ikonka z cyferkami bądź skrót klawiszowy Ctrl+D.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Dimatheus To wiem. Chodzi mi o wyświetlenie tej klawiatury w trakcie połączenia. W najnowszym skype nie znalazłem takiej opcji. Podany przez Ciebie skrót też nie działa. Dzwoniąc do banku BZWBK musiałem wysłuchać wszystkich opcji, i to aż dwukrotnie. W końcu automatycznie połączyło z konsultantem. Inne opcje niedostępne z powodu braku możliwości wyświetlenia tej nieszczęsnej klawiatury. W poprzedniej wersji nie było takiego problemu. Wchodziło się w opcje rozmowy-wybierz klawiaturę numeryczną.
Hej,
Zatem w czasie rozmowy użyj ikonki trzech kropeczek, jest tam opcja wyświetlenia klawiatury numerycznej. Mam nadzieję, że o to chodziło.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Dimatheus Tak, o taką klawiaturę mi chodzi. Niestety w najnowszej wersji(8.12.0.14)nie ma takiej opcji. Klawiaturę da się włączyć, ale tylko przed rozmową, aby można było wybrać np numer komórkowy. Powiedz mi jak zamieścić zrzut ekranu na forum-to wrzucę.
Hej,
A z jakiego systemu korzystasz? Ja mam zainstalowaną wersję 12.13.257.0 na Windows 10.
Jak wrzucam - po prostu wystarczy wczytać do schowka systemowego i w treści posta wkleić, bądź użyć skrótu Ctrl+V. Można też grafikę przeciągnąć do edytora.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Dimatheus Tak to wygląda. Są to jedyne opcje dostępne podczas rozmowy. System to siódemka 64 bit. Masz może wersję instalacyjną wersji zainstalowanej u Ciebie? Ewentualnie skąd można ją pobrać ? Nie będę z tym dalej walczył.
Hej,
Nie, to jest wersja ze sklepu MS na Windows 10.
Sprawdziłem na drugim komputerze z Windows 7 i doszedłem do czegoś takiego. Klikasz plusik, dodaj osoby i tam pojawia się klawiatura numeryczna. Czy to coś daje?
Pozdrawiam,
Dimatheus
Dimatheus Nic nie daje. Na razie nie będę z tym dalej walczył. Dziś ukazała się nowa wersja Skype, problem pozostał. Widocznie twórcy Skype wiedzą lepiej, czego nam trzeba. Na próbę zainstalowałem starą wersję z 2013 roku. Przy próbie zalogowania się pojawił się komunikat: skype nie może Cię połączyć. Problem pojawił się po niebieskim ekranie po styczniowej aktualizacji windows update. Po przywróceniu systemu z obrazu sprzed dwóch lat, nie dało rady zalogować się, pojawił się komunikat o konieczności aktualizacji do najnowszej wersji. Resztę już znasz.
Hej,
Czyli zostaje instalacja Skype w wersji 7.x. Można znaleźć go tutaj: http://www.instalki.pl/programy/pobierz/Windows/komunikatory/Skype.html?mid=2721. Dorzucam też link bezpośredni: http://download.instalki.org/programy/Windows/Internet/komunikatory/SkypeSetupFull.exe. Na komputerze z Windows 7 taka wersja działała bez problemu, bez komunikatów o konieczności zaktualizowania apki.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Dimatheus, Dziękuję za poświęcony czas, wersja 7 hula aż miło!
Pozdrawiam,
Krzysztof 259