Klawiatura od laptopa nie działa

Cześć jak w temacie, klawiatura od laptopa nie działa.Próbowałem użyć kombinacji z klawiszem FN, ale nie wchodzi nic.Gdy staram się coś pisać to wyskakują tylko znaki specjalne np Ś,Ń,Ę a myszka laptopowa działa.Czytałem coś,żeby z klawiszem NumLock coś kombinować, ale nie mogę go znaleźć, na klawiaturze laptopa, serio…

Podpiąłem klawiature od komputera i dalej to samo, a jak piszę w przeglądarce internetowej to włącza mi się np. pasek narzędzi.

Proszę o pomoc!

Jaki to model laptopa?

NP-RS19

Hej,

Nie zaciął Ci się przypadkiem na klawiaturze prawy alt?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Działa.

czyli to Samsung NP-R519 :wink: No i Fajnie.

Staraj się odpowiadać pełnym zdaniem - czy post “działa” oznacza że problem sam się rozwiązał czy jest to odpowiedź na pytanie o klawisz “alt”?

O klawisz ALT. Nie wiem co zrobiłem, działa backspace, ale reszta pozostała taka, jaka była.

Czy laptop się nie grzeje nadmiernie? Nie zawiesza?

Klawiatura nie była zalana może przypadkiem?

Teoretycznie można wymienić na nową i sprawdzić (zamawiając przez internet masz 14 dni na zwrot)

Nic się z nią nie działo nie była zalana, komputer się nie zawiesza.

Na laptopie(dokladnie na klawiaturze) leżały klucze.I mama zamknęła laptopa z kluczami na klawiaturze, i po tym zaczeły się dziac takie jaja…

No to mamy przyczynę - jako pierwszy krok proponuję wymianę klawiaturę…

Hej,

Prawdopodobnie któraś z gumek jest na stałe wciśnięta na klawiaturze - na przykład ten nieszczęsny alt - i stąd błędy w czasie pisania. Jeśli czujesz się na siłach, rozbierz klawiaturę i sprawdź, czy któryś z sensorów nie jest uszkodzony. Prostszym rozwiązaniem będzie oczywiście to podane przez użytkownika @adamk1985.

Pozdrawiam,
Dimatheus