Klawisz fn na klawiaturze laptopa

Mam taki problem. Korzystajac z roznego rodzaju trainerow badz opcji przypisanych do poszczegolnych czynnosci w grach nie chca sie one uaktywnic.

Na klawiszach F(1-12) Mam funkcje takie jak np. wifi, bluetooth, przyciemnianie/rozjasnianie, podglaszanie/przyciszanie czy projektor.

Gdy chce uzyc klawisza f powyzsze czynnosci wykonuje komputer wbrew mojej woli. Uzywajac tez klawisza fn musze go stale naciskac przed nacisnieciem F-ki. Jest to dosc uciazliwe oraz meczace. Stale naciskac to samo. Czy jest jakis pomysl co z tym zrobic? Wedlug mnie to po nacisnieciu fn komputer powinien podglaszac itd. a nie na odwrot. Licze ze ktos pomoze. Z gory dziekuje. :wink:

Witam, co to za laptop ?

Witam. Nie wiem jak to jest w laptopie ale powiem jak się przedstawia się ta sytuacja w klawiaturze logitecha K360 . Otóż klawisze funkcyjne F1 do F12 maja określone funkcje , naciskając klawisz FN powyższe klawisze wykonują inne zadania ale trzeba trzymać wciśnięty FN. Logitech daje jeszcze inną możliwość . Jest program do zmiany funkcji klawiszy F1 - F12. SetPoint …tak się nazywa program i w nim można sobie po swojemu nadać określone funkcje bez używania FN. Może do tych klawiatur laptopowych też są jakieś programy . Pozdrawiam

W Biosie musisz ustawić zachowanie klawiszy funkcyjnych.

Jeśli to np. HP, to:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu … =c02035108