Klawisze fukcyjne nie działają w laptopie MSI EX610

Oryginalnie na laptopie miałem system vista lecz go zmieniłem na siódemkę i od tego czasu nie chodzą mi klawisze funkcyjne FN + F2, F3… itd

Dodam, że klawisze caps lock, scroll lock i num lock działają poprawnie.

Zauważyłem również, że jak chcę wywołać menedżera urządzeń kombinacją klawiszy alt(ten alt z prawej strony za spacją) + ctrl(ten klawisz za spacją) + delete to nie chce się uruchomić, natomiast jak wciskam z lewej strony te dwa klawisze alt + ctrl i delete to otwiera się menedżer.

W menedżerze urządzeń pisze, że klawiatura działa poprawnie. W windowsie mam ustawioną klawiaturę na Polski(programisty).

Dodam, że system nie ma virusów. Ma ktoś jakaś koncepcję na ten fant?

Cześć

O ile dobrze pamiętam za obsługę klawiszy funkcyjnych w laptopach MSI odpowiada oprogramowanie S-bar.

Poszukaj go na stronie producenta i zainstaluj.

Instalowałem takie oprogramowanie, lecz ze skutkiem negatywnym. To oprogramowanie jest chyba używane na nowszych laptopach. Poza tym nie przypominam sobie, żebym jakieś oprogramowanie miał zainstalowane do obsługi tych klawiszy. Nadmienię, że na stornie producenta nie ma nawet takiego oprogramowania. Są do kamery, wi-fi, bluetooth itp, ale do klawiszy funkcyjnych brak.

w instrukcji na stronie producenta napisali że działają tylko z załączonym oprogramowaniem, nie wiem jak to rozumieć czy tylko z Vista ?

tak jak piszesz nie ma na stronie producenta żadnego oprogramowania dla klawiszy funkcyjnych ?