od wczoraj coś mi się psuje. gdy coś piszę, i nacisnę End, to mi uruchamia wyszukiwarkę, tą w prawym górnym rogu w operze, a gdy nie jestem akurat w przeglądarce, to i tak włącza wyszukiwanie plików. a gdy wcisnę strzałkę w lewo, cofa mi stronę. nie wiem, czy jeszcze jakieś inne błędy mam, ale nie wykluczone. jak to naprawić? jest to bardzo irytujące…
pod PS/2. nie mam innej klawiatury, ani nie dam rady sprawdzić jej na innym komputerze. może to być spowodowany jakimś wirusem? bo przyznam, że nie korzystam z antywirusa.
Przestawianie klawiszy, to częsty problem, ale wystarczy w opcjach regionalnych i językowych, języki/szczegóły/ w usługach tekstowych i języki, pozostawić tylko polski programisty, a inne usunąć. Wtedy przypadkowa kombinacja shift/ctrl nie poprzestawia już klawiszy.
O ile nie było jakiegoś written error. Przydałyby się informacje z podglądu zdarzeń - aplikacji i systemowe, zaznaczone na czerwono. Gdy nie pokaże błędów na podglądzie zdarzeń, to wystarczy pozostawienie tylko języka polskiego programisty.
po przeskanowaniu i usunięciu kilku zagrożeń, problem jakby zmalał. wciąż jednak klawisz End przywołuje wyszukiwanie. to na razie jedyny problem, o którym mi wiadomo. zaraz dodam logi.