Cześć,
wraz ze wzrostem zaawansowania mojej pracy, thunderbird powoli przestaje spełniać moje oczekiwania, albo po prostu nie potrafię znaleźć odpowiednich rozszerzeń Stąd chciałem popatrzeć za czymś innym, ale jest tyle tych programów, że nie wiadomo, co wybrać i czy będzie miało odpowiednie funkcjonalności. Tak naprawdę potrzebuje banalnych rzeczy, a ciężko to znaleźć.
Czego wymagam:
-
minimum 3 skrzynki pocztowe (2xGoogle + nazwa.pl)
-
integracja z kontaktami Google (opcjonalnie)
-
pokazywanie ZAWSZE czy dana wiadomość zawiera załącznik (W Thunderbirdzie jest jakiś bug, od 2006 roku, który czasami nie wyświetla ikony załącznika przed włączeniem wiadomości - no cholernie irytujące, zważając na fakt, że mam tych załączników sporo, albo konwersacje po 20 maili, w których mam 2 załączniki i chce je szybko znaleźć)
-
brakuje mi dodatkowych kolumn (dodałem sobie za pomocą ColumnsWizard w TB), pt. firma czy projekt. CW pozwala zaciągać rzeczy tylko z nagłówków maili. Dodatkowe informacje mogą być przechowywanie lokalnie (a fajnie by było w chmurze, żebym mógł mieć na różnych urządzeniach).
-
opcjonalnie - przy zamykaniu programu fajnie by było mieć wyświetloną listę maili, które przyszły od ostatniego uruchomienia. Takie szybkie sprzątanie na koniec dnia pracy.
-
opcjonalnie - integracja z kalendarzem Google
Jak widać, nie za duże wymagania, a ciężko coś znaleźć
Za wszelkie rekomendacje tudzież podpowiedzenie, jak coś takiego osiągnąć w TB będę bardzo wdzięczny