Klient pocztowy - dodatek ala tagi i wyświetlanie ich na liście wiadomości

Cześć,

wraz ze wzrostem zaawansowania mojej pracy, thunderbird powoli przestaje spełniać moje oczekiwania, albo po prostu nie potrafię znaleźć odpowiednich rozszerzeń  Stąd chciałem popatrzeć za czymś innym, ale jest tyle tych programów, że nie wiadomo, co wybrać i czy będzie miało odpowiednie funkcjonalności. Tak naprawdę potrzebuje banalnych rzeczy, a ciężko to znaleźć.

Czego wymagam:

• minimum 3 skrzynki pocztowe (2xGoogle + nazwa.pl)

• integracja z kontaktami Google (opcjonalnie)

• pokazywanie ZAWSZE czy dana wiadomość zawiera załącznik (W Thunderbirdzie jest jakiś bug, od 2006 roku, który czasami nie wyświetla ikony załącznika przed włączeniem wiadomości - no cholernie irytujące, zważając na fakt, że mam tych załączników sporo, albo konwersacje po 20 maili, w których mam 2 załączniki i chce je szybko znaleźć)

• brakuje mi dodatkowych kolumn (dodałem sobie za pomocą ColumnsWizard w TB), pt. firma czy projekt. CW pozwala zaciągać rzeczy tylko z nagłówków maili. Dodatkowe informacje mogą być przechowywanie lokalnie (a fajnie by było w chmurze, żebym mógł mieć na różnych urządzeniach).

• opcjonalnie - przy zamykaniu programu fajnie by było mieć wyświetloną listę maili, które przyszły od ostatniego uruchomienia. Takie szybkie sprzątanie na koniec dnia pracy.

• opcjonalnie - integracja z kalendarzem Google

Jak widać, nie za duże wymagania, a ciężko coś znaleźć 

Za wszelkie rekomendacje tudzież podpowiedzenie, jak coś takiego osiągnąć w TB będę bardzo wdzięczny 

A może zamiast klienta obsługuj gmaila za pomocą www (przecież można włączyć również offline)

Judykator nie wyobrażam sobie otwartego nonstop okna przeglądarki z trzema zakładkami od poczty. Dodatkowo, jedno z konto nie jest na gmailu.

Gmail obsługuje inne poczty (przez pop3) Ja mam podpięte z o2 i wp .

Skoro masz otwartego Thunderbirda to co ci za różnica czy będzie zamiast niego Firefox czy chrome. I czemu trzy zakładki ? Wszystko w jednej plus ewentualnie tylko automatyczny filtr dodający etykietę do wiadomości zależnie od konta na które przyszła wiadomość.

Bo thunderbird minimalizuje mi się do traya, jest w osobnym oknie i jest osobnym programem. Nie miesza mi poczty z konta prywatnego, spamowego i firmowego. Mając cokolwiek firmowego podpięte przez pop3 a nie imap to bym popełnil samobójstwo po jednym dniu pracy :) 

1. Firefox (cz chrome) też można do traya, może być w osobnym oknie no i jest osobnym programem co by to nie znaczyło.

2. mieszanie? Nie ma mieszania - od tego są etykiety. To tak jak foldery - pod etykieta możesz mieć wyłącznie listy z jednego konta mejlowego (np. u mnie wszystkie maile przychodzące lub wychodzące z adresu firmowego są automatycznie oznaczane etykietą “praca” - potem klikam w etykietę “praca” i widzę tylko maile służbowe) ;

3. jeśli rzeczywiście musi być imap to rzeczywiście tego się nie przeskoczy.

4. ja mam służbowego maila podłączonego przez pop3 do prywatnego i nie widzę problemu, ale być może dlatego że mam indywidualny adres nie współdzielony z innymi (choć w takim wypadku - w przypadku współdzielenia adresu mailowego zrobiłbym przekierowanie)