Przy konfiguracji poczty o2.pl na samym początku mamy:
Serwer poczty przychodzącej: SLL – tak mamy na stronie o2.pl podane, natomiast w programie mamy do wyboru i co wybrać? STARTTLS lub SSL/TLS lub bez szyfrowania
Serwer poczty wychodzącej: TLS - tak mamy na stronie o2.pl podane, natomiast w programie mamy do wyboru i co wybrać? STARTTLS lub SSL/TLS lub bez szyfrowania
Przy konfiguracji poczty o2.pl na samym początku mamy:
Serwer poczty przychodzącej:
POP3 – SSL - tak mamy na stronie gmaila podane, natomiast w programie mamy do wyboru i co wybrać? STARTTLS lub SSL/TLS lub bez szyfrowania
IMAP- SSL - tak mamy na stronie gmaila podane, natomiast w programie mamy do wyboru i co wybrać? STARTTLS lub SSL/TLS lub bez szyfrowania
A nie lepiej dać 465 z szyfrowaniem? Bo 587 to jest bez szyfrowania…
Tylko, że to jest dla wersji Thunderbird 2.0 a nie 3.0 i w wersji 3.0 jest możliwość wyboru STARTTLS lub SSL/TLS lub bez szyfrowania. SMTP to STARTTLS, a przychodzące, STARTTLS lub SSL/TLS?
używam poczty komercyjnej i mam problem z zapisaniem wiadomości na dysku mianowicie, nie mam takich opcji jak w poczcie np. na wp w tym kliencie poczty,
w ustawieniach serwera jest tylko taka możliwość jak mam pocztę na WP a na innych serwerach takich jak inten, opc nie mogę za cholerę zapisać kopii wiadomości na dysku… co zrobić???