Klient poczty-na kilka kont, nie usuwajacy wiadom z servera

witam poszukuje klienta poczty e-mail, który nie będzie usuwał mi wiadomości z severa. bardzo często usuwały mi się wiadomości z poczty na wp, nie dawno dopiero dowiedziałam się ze gdy niechcący klikenałam w jakiś e mail w internecie to gdy uruchamiał mi się automatycznie Windows messenger to usuwał wiadomości z serwera ( a w w. messenger ich mimo to znaleźć nie mogłam ale nie ważne).

Poszukuje programu który nie będzie tego robił, z którego będę mogla korzystać , będę mieć w nim wiadomości ale gdy zechce sie gdzieś zalogować na pocztę na wp lub tlenie to tam także będę je mieć w skrzynce.

Ważne aby program był łatwy w obsłudze ponieważ nigdy z takiego nie korzystałam.

Zależy mi także by można bylo go połączyć z kilkoma kontami (adresami e mail ) i łatwo się przełączać z jednego na drugi.

Oprócz tego te podstawowe funkcje jak dodawanie do maila zdjęć, załączników, wysyłanie do kilku osób itp. dźwiękowe powiadomienie o mailu to już tylko udogodnienie o którym słyszałam , podoba mi sie ale mogę obejść sie bez;)

proszę o jakieś rady, nazwy programów (zależny mi na darmowych), zapewne wiele osób z takich korzysta i może mi cos podpowiedzieć:)

z góry dziękuje za pomoc

pozdrawiam

Mozilla Thunderbird. Preferencje -> Ustawienia kont -> Konfiguracja serwera -> Pozostaw kopię wiadomości na serwerze plus klika opcji (liczba dni, lub dopóki wiadomość nie zostanie usunięta). Można też zainstalować dodatek np. minimize to tray. W opcjach jest też oczywiście powiadomienie dźwiękiem.

dziękuję bardzo za pomoc :slight_smile: