Wiem, że istnieją usługi online pozwalające sklonować własny głos przy użyciu AI (w celu użycia go później np. jako syntezator mowy do nagrywania materiałów na YouTube), jednak nigdzie nie mogę znaleźć czegoś co pozwalałoby sklonować głos mówiący po polsku. Orientujecie się może, czy istnieje takie narzędzie obsługujące język polski?
Może być ciężko coś takiego znaleźć. Polska to niestety 3-eci kraj, nawet w przypadku oprogramowania.
deepfake…
To, co ja słyszałem, pozwala na wpisanie dowolnego tekstu do mówienia.
Słychać, że to syntezator, choć jak dobrze wytrenujesz głos, to nie tak bardzo.
Potrzebujesz próbek głosu w jakości studyjnej.
Jak chcesz posłuchać, to tutaj gość robi takie rzeczy:
https://www.youtube.com/c/AnonimanPiotr
Bodaj w Google Colab za pomocą można trenować głosy, jak nie masz odpowiednie karty Nvidii z CUDA. On bodaj używa do trenowania Tacotron 2.
Nie znam szczegółów, coś tam opisuje w filmikach, jak to robi, nie wiem, czy kompletny tutorial jest. Niekoniecznie.
Ale kanał ma Discorda. Może tu coś jest:
Są też programy do modulacji głosu można również użyć pogramów muzycznych i zmienić troche to i owo.
Ogólnie boty telefoniczne nie używaj już syntetycznego głosu, a prawdziwego !!
Po prostu są setki wyrazów nagranych jednej osoby i bot potem układaj te pojedyncze wyrazy w jedno pełne zdanie i odpowiada na głos użytkownika gdzie i tutaj jest algorytm który rozpoznaje co osoba mówi i według pewnych szablonów mu odpowiada jak wyżej to opisałem.
To ja dorzucę jeszcze taką perełkę