sklonować partycje ze starego dysku na nowy, większy
oczywiście ,że Gparted to zrobi.
sklonować partycje ze starego dysku na nowy, większy
oczywiście ,że Gparted to zrobi.
Od 2 dni zastanawiasz się jak to zrobić, bo sklonowanie całego dysku trwałoby długo, ale przez te dwa dni już dawno byś to wykonał, chociażby włączając klonowanie na noc, zamiast tylko myśleć jak to zrobić inaczej
@anon741072: wolę najpierw pomyśleć, a później robić, niż zrobić, a potem zastanawiać się, czy dobrze zrobiłem (i ewentualnie robić drugi raz). Rozumiem, że ty robisz na odwrót. Cóż, każdy ma swój sposób.
@anon2166525: dzięki za kolejną sugestię. A da się nim zrobić backup tak, jak pisałem, tzn. całego dysku z wykluczeniem jednej partycji? Poza tym raczej wolałbym ograniczyć się do bardziej znanego oprogramowania.
A jeszcze przy okazji takie pytanie do osób lepiej zorientowanych ode mnie odnośnie backupu partycji systemowej. W różnych programach do backupu (np. AOMEI, EaseUS) zazwyczaj są dwie opcje: kopia partycji (gdzie można wybrać m.in. partycję systemową) i kopia systemu. Czy jest znaczenie, którą opcję wybiorę, tzn. czy jedna i druga skopiuje mi całą partycję systemową i system będzie potem normalnie działał po przywróceniu z kopii?