Kłopot z działaniem padów w GLK 2010

Zakupiłem jakiś czas temu klawiaturę GLK 2010 i ma problem z padami dokładnie nie czyta ich prawidłowo reaguje tylko 1 guzik jako w prawo i skok ,przepinanie padów nie pomaga sprawdzałem pady na pegasusie i działają i na 3 polystation różnych i na odwrót pady i w każdym działają w różnych kombinacjach ale co bym nie podłączył do GLK 2010 działa i tak tylko w prawo i skok jednocześnie .

Podobną sytuacje mam na Famiclonie 620in1 która w przypadku jak wyżej nie zakupiłem używanej tylko nowa i port 2 ma identyczne objawy a pady ok też sprawdzałem w przypadku tego zareklamowałem ale klawiatura nie do zdobycia u nas takie poza używkami

Jak znajdę czas muszę ją i porty przeczyścić dokładnie ręcznie i alkoholem do elektroniki ale wolałem napisać bo w całej mojej karierze famiklonów nie spotkałem się z czymś takim w tej dziedzinie ,może to wada w GLK ze starości a w 620in1 w produkcji jak to masówki za grosze to możliwe

Przeczyściłem i nic nie pomogło albo z powodu lat uszkodzenie albo poprzedni ktoś uszkodził w tym GLK 2010 nic zapominam szkoda czasu moze kiedys kupie 2 dobra sztuke ta i tak chodzilo mi dla kardridza dla klawy a to dziala do pogrania w inne gry na kardridach mam tone pegasusów i polystation itp klonów