Mam w domu telewizję kablową, tą drogą też idzie sygnał internetu (znajduje się w pierwszym pokoju). Obok mam drugi pokój gdzie znajduje się komputer. Nie chcę kuć ścian w domu aby podłączyć się do Internetu. Pytanie: Czy mogę kupić router WI-FI, który będzie podłączony do modemu operatora telewizji kablowej(w tam gdzie mam sygnał od operatora) , a w drugim pokoju tam gdzie komputer samą kartę WI-FI:?: :?: :?: Pytanie czy taka konfiguracja jest możliwa? Ewentualnie czy są routery w taki sposób działające? Chcę mieć internet bezprzewodowy, czy powyższy tok myślenia jest dobry?
nie znam się za bardzo na sieciach ale wydaje mi się że gdy kupisz router to już modem nie będzie konieczny ?
pod warunkiem że router bedzie miał wbudowny modem a tak jak masz modem kablowy kupujesz router do którego podłaczas modem i odpowiednie ustawienia i masz neta w całym domu oczywiście jak to do radiówek
Skoro sie nie znasz proponuje się nie odzywać :!:
Tak
Tak
Tak Routery WiFi
Z modemu podłączasz pod router kablem Rj45 a resztę już radiem bądź kablem ethernetowym do kolejnych komputerów