Kłopot z uruchomieniem komputera

Witam. Zacznę od tego, że jestem kompletnie zielony :frowning:

Problem: po włączeniu komputerka, kiedy pojawią sie już ikony i rozpoczynają sie ładować programy z autostartu, wtedy mogę spokojnie zrobić kawę i ją wypić, jak wystygnie :frowning:

Trwa to z ok 1- 3 minuty. Potem jest ok. System windows xp (sp2). Wydaje mi się, że problem pojawił się, kiedy avast uaktualnił się do najnowszej wersji, ale nie jestem pewien. Odinstalowałem go. Bez avasta jest ok. Wszystko szybciutko działa. Ale nie chcę bez avasta :cry:

Po zainstalowaniu avasta (home edition) znowu to samo. Logi mam sprawdzone (wszystko ok). Podpinam linki do plików txt z dziennika zdarzeń (system, antywirus, aplikacja).

Proszę o pomoc. Dodam, że nie rozumiem skrótów myślowych używanych przez fachowców, he he :mrgreen:

lLinki wycięte - czytaj dalej.

Zapoznaj się z tym tematem: viewtopic.php?f=7&t=76580

Nie wiem co chciałeś pokazać w tych linkach ponieważ nie działają (Plik nie został znaleziony). Popraw je albo usuń.

Ok. Już poprawiłem linki. Nie wiem, dlaczego nie działały. :slight_smile: Mam nadzieję, że teraz będzie ok.

ps. dzięki za link - będę musiał postudiować.

Sproboj wejsc w ustawienia avasta (prawym klawiszem na ikonce avast! kolo zegara), na samym dole w ostatniej zakladce bedziesz mial opcje “opoznij ladowanie avast przy starcie” zaznacz ja i zapisz ustawienia. To powinno pomoc, bo kiedys mialem bardzo podobna sytuacje rowniez z laptopem. Pzdr

Hehe!! Wielkie dzięki :smiley:

Chyba zadziałało - zobaczymy dalej. Muszę do roboty lecieć. Napiszę jeszcze potem, czy pomogło. :mrgreen:

Wszystko ok. 30 sek i komputer gotowy. Wielkie dzięki za pomoc Franc =D> Widziałem tę opcję w ustawieniach avasta, ale nic w tym nie grzebałem. Nigdy nic tam nie grzebałem. Nie wiem, co się stało. Najważniejsze, że już ok.

Pozdrawiam.

Zamykamy wątek :mrgreen: