Kłopot z uruchomieniem virtualbox

Chciałem zainstalować virtulbox’a, żeby mieć możliwość nauki systemu opecyjnego server, niestety, mam problem z virtualbox’em

virtuallbox_png_300x300_q85.jpg

Proszę Was, pomóżcie!

Na pierwszy rzut oka program antywirusowy.

Niestety, to nie antywirus.

Błąd wywołuje najprawdopodobniej virtualbox w najnowszej wersji, spróbuj 4.3.12 r93733. NIe podałeś jaki system operacyjny pełni rolę hosta, ten błąd ja miałem na Windows 8.1.

Chciałem zainstalować virtualbox’a na win 7. Zainstalowałem go, jednak ta wersja jest stara. Poza tym jak ściągnąć plik iso win server 2008, ściągnąłem ze strony microsoftu ale do wypalenia płytę bootowalną a nie plik iso. Żeby zainstalować server na virtulbox’ie podajcie mi wersje, stronę- tylko bez wirusów- jaką powinienem ściągnąć.

Pobrałeś obraz ze strony Microsoftu i w czym masz problem?

Masz problem z plikiem ISO, czy co?

Tak to napisałeś, że nie rozumiem z tego nic…

Jest bład w virtualboxie, najnowsza wersja, zainstaluj starszą. Kiedyś chyba wersja 3.x.x miała problem z montowaniem nośników usb w systemie gościa, naprawili w następnej wersji.

Nie obędzie się bez nagrywania obrazu win server 2008 R2, sądziłem, że jest jakaś strona gdzie będzie można ściągnąć sam plik iso z win server. Mam jeszcze do Was wielką prośbę: chciałbym ukończyć kurs administratora sieci, czytam książkę CCNA I, II semestr wydawnictwa Micom, namiawiam instytucje do zasposorowania kursu http://www.gowork.pl/kursy-i-szkolenia/szkolenia-informatyczne/kurs-administrowanie-sieci-informatycznej-120h-365 uczę się z filmów na YT. Wiem, że trzeba znać angielski, czytać w oryginale, od czegoś jednak zaczynaliście, od czego.