Kłopot ze sterownikami do HD4850

Witam.

Od 3 dni mam pewien problem z moim radkiem HD4850.

Dokładniej to zrobiłem mały update sterowników.

Odinstalowałem stare stery, przeczyściłem rejestr jv16PowerToolsem, zainstalowałem nowe stery ( podobno 8.8 ) i od tamtego czasu Crysis i inne wymagające gry zaczęły mi się ciąć. Tak jakby wydajność karty spadła i to nieźle.

Instalowałem też Hotfixa, który miał niby podwyższyć wydajność. Hotfix był do sterów 8.8 więc wszystko powinno się zgadzać.

Screen z menedżera:

asdkd2.th.jpg

Dziwi mnie to, że pokazuje wersję 8.522.0.0 kiedy na 100% instalowałem 8.8 ze strony ATI czy AMD.

Proszę o pomoc :stuck_out_tongue:

W czym problem, czy złe stery zainstalowałem?

A nie mozesz poprostu zainstalowac starych sterów. CZęsto tak jest że niby nowsze a gorsze.

Odinstalowałem je, przeczyściłem rejestr CCleanerem, PowerToolsem i wersja w menedżerze to teraz: 8.512.0.0

Instalowałem 8.7.

W menedżerze pokazuje mi dobrą wersję? :stuck_out_tongue:

Nie ważne co pokazuje, sprawdź jak chodzą gry…

Taka numeracja.

Do czyszczenia ze sterów używał bym DriverCleanrea

viewtopic.php?f=7&t=9838

No więc tak, Crysis chodzi o około 20% lepiej niż na tamtych sterach ale nadal się cholernie tnie w niektórych momentach.

A w testach podobno na HIGH detalach w rozdzielczości 1280x1024 chodził płynnie na tej samej karcie.

Można więc jakoś podwyższyć jej wydajność?

zrobiłeś fanfix’a?

lucass , napisz jaki masz cały config.

Tak fanfix jest zrobiony.

Config:

Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6MB BOX

GIGABYTE GA-EP45-DS4

2x1GB 1066MHz OCZ Reaper EPP HeatPipe CL5

Corsair CMPSU-750TXEU 750W

Radeon HD4850 Asus 512MB

Ja na swoim konfigu mam około 35fps w crysis na high w 1280x1024. A masz zainstalowane patche do crysisa?

Ty masz takty 670/1100, ja mam 625/993 - to daje dużą różnicę?

Bo do O/C będę się niedługo szykował tylko muszę chłodzenie na karcie zmienić :stuck_out_tongue:

Patchy żadnych nie instalowałem jak na razie.

Parę klatek zawsze da. Mi wystarcza boxowe chłodzenie z fanfixem na 50%. Troche szumu jest ale i tak zazwyczaj gram na słuchawkach. Co do patchy to na pewno podniosą Ci wydajność w Crysisie.