Mam jak dla dziwną sprawę … Gdy otwieram Dodaj/usuń programy w Panelu sterowana to duża część folderu wyświetlanego jest w różo kolorowe paski ;/ Jestem troszkę w szoku co tam się dzieje. Co ja narobiłem albo co to za cholerstwo ?? Może ktoś pomóc ?
Zaczyna się tak że w pewnym momencie lista programów się kończy a zaczyna całkiem czarne pole. Następnie pojawiają się kolejno dodatkowe paski/kolory aż do momentu kiedy jest ich tam ok 12. Wtedy wszystko zaczyna powoli wracać do normy , tzn paski powoli znikają w tej samej kolejności co się pojawiały. Na samym końcu czarne pole znika i zaczyna się dalsza lista programów
Za to co do loga z Combofix to też jest niespodzianka bo wszystko się zaczyna jak powinno ale po zakończeniu Autoscanu zamiast pojawić się informacja o tym że ComboFix przygotowuje wynik skanowania to jest na pół sekundy info o kasowaniu zainfekowanych plików i komputer startuje od nowa . Brak śladu o zapisaniu loga itp itd
Logu nie mam czasu sprawdzić ale zanim sposób na problem. Musi pan odłączyć od zasilania komputer czyli zamknąć system i wyłączyć zasilacz poczekać trochę by zasilacz ostygł przeczyścić styki na wejściu i wyjściu K. Graficznej kurz = mikrospięcia. Włączamy komputer ściągamy antywirus->“Kaspersky” + Zaporę “Outpots firewall PRO” i antyspyware “Spyware Doctor” wyłącza pan internet szybko i uruchamia ponownie komputer 1 instaluje Kaspersky potem zaporę i na końcu antyspyware … najpierw skan antyspyware potem antywirus na koniec Cclener to tyle.
hmmm czyli ma zadziałać najprostsza metoda włącz/wyłącz komputer ok spróbuje
Co do dodatkowej instalacji to zastanawiam się czy to będzie potrzebne . Mam u siebie Avirę AntyVir, ZoneAlarm i SpywareBalaster no i od dziś też Malwerbytes. To co wywalać swoje graty i instalować nowe czy mogę polegać na swoich ??
Avire miałem fajna ale nie wykrywa wszystkiego … Zone Alarm miałem zero ochrony a SB nigdy nie miałem pewnie szmelc tyle… czytać i postępować wedle instrukcji …