Kłopoty z instalacją pakietów *.msi. Wywala błąd


(Adam Zyza) #1

Witajcie forumowicze.

Mam problem z instalacją pakietów biurowych takich jak: LibreOffice, OOO i pochodnych.

Niżej zamieszczam treść błędu.

2mrdzsn.png

Dodam, że pakiety instalacyjne są pobieranie prawidłowo, ściągałem po kilka razy i za każdym razem ten sam błąd.

Żeby nie było, że nie szukałem.

Instalator aktualizowałem do wersji 4.5, czyściłem rejestr, reinstalowałem instalator windows i nic nie pomaga.

Wszystkie *.exe instalują się bez przeszkód, tylko niektóre *.msi się wykrzaczają.


(reos) #2

Pobierz *.exe stąd:


(Adam Zyza) #3

Ale to nie ma znaczenia skąd pobieram :wink:

Zawsze przy pobieraniu jest plik *.exe.

Tylko że ten instalator powoduje wypakowanie właściwych plików instalacyjnych do folderu "Instalation Files".


(reos) #4

Rozumiem. W takim razie, może być to blokowane z poziomu systemu, wyłącz zaporę systemową w Centrum Zabezpieczeń na czas instalacji.


(Adam Zyza) #5

Wyłączyłem całkowicie avasta, i zapore. Nadal to samo...

Dodam, że przed chwilką próbowałem z innym msi - Orcą i nadal to samo, więc to chyba problem ze wszystkimi msi.


(Profesorek9) #6
  • Witam. Spróbuj inną, może starszą wersję zainstalować tych programów. Od tych programów specjalistą nie jestem,

bo ich praktycznie nie znam, ale jeśli nie pomaga to, co pisałeś, to wnioskuję, że pliki instalatora są uszkodzone.

Po czym tak wnioskuję ?? Po zdaniu, cytuję ,, Nie można otworzyć pliku instalatora " koniec cytatu.

A jeśli nie można otworzyć, to znaczy, że pliki instalatora są uszkodzone.