Witam,chciałem się zapytać czy klucz licencji AVG IS 2012 będzie pasował do wydania 2013?? Pytam bo posiadam taki kluczyk jeszcze z konkursu który był organizowany na dobrychprogramach.
Będzie pasował, ale to nie jest legalne. Tak samo pasuje np. z Norton Internet Security 2012 do wersji 2013 i w wielu innych pakietach IS.
Instalując nowszą wersję i wklepując klucz ze starszej nie różnicie się niczym od przestępców ściągających klucze z warezów i innych syfów. Rzecz oczywiście trudna do wykrycia.
Dziwi mnie jednak, że zadajecie takie pytania. Bo ja się pytam, jak zainstalowaliście dany program nie czytając jego licencji? Nie ma przecież przycisku "Nie akceptuję, instaluj dalej’.
Movement , kto czegoś nie czytał to ja nie chcę mówić. Licencję na oprogramowanie AV nie kupujesz na wieczność tylko na określony czas i w tym czasie w większości przypadków masz prawo do upgarade do najnowszej wersji.
Fragment licencji AVG:
Która to wyraźnie sygnalizuje o konieczności posiadania najnowszej wersji, bo dla starszych nie gwarantują wsparcia.