Mam taki problem z KMPlayerem ponieważ gdy otwieram jakiś film to nie chce go wyświetlać w pełnym ekranie, tylko za każdym razem muszę naciskać przycisk “5” żeby pojawił się pełny ekran, a to jest trochę uciążliwe, ale wcześniej normalnie mi otwierał w pełnym ekranie, resetowałem też ustawienia ale to nic nie dało.
A w Opcje - Preferencje - Główne w zakładce Podczas uruchamiania - Status ekranu masz Przejdź do pełnego ekranu?
Tylko że wtedy będzie otwierać Ci w pełnym ekranie podczas każdego uruchomienia KMPlayera nawet bez filmu.
Więc zostaw Status ekranu na Nic nie rób i zobacz prawoklik Ustawienia ekranu - Uruchom odtwarzanie w - Pełny ekran (normalny).
Podaję to i to, bo nie wiem co Ci bardziej pasuje, a w KMPlayerze ustawień i ich kombinacji jest sporo. Zwłaszcza jeśli masz ustawione na Opcje - Zaawansowane menu.
W tej pierwszej opcji mam ustawiony status Nic nie rób (domyślnie), ustawiłem tak jak radziłeś Przejdź do pełnego ekranu, zgadza się teraz KMPlayera otwiera w pełnym oknie, a co do tej drugiej opcji prawoklik to tez otwiera w pełnym oknie.