Knoppix-problem ze sterownikami od neta


(Ceder16) #1

Witam mam problem ze sterownikami a więc sprawa wygląda tak, ściągnąłem sobie stery z tej strony klik,następnie wpisałem polecenie do terminalu lsmod zobaczyłem że na liście jest stary sterownik rt2400pci więc go usunołem poleceniem rmmod rt2400pci(polecenie wydawałem na root).Po czym zainstalowałem sobie sterowniki ze strony do której wyżej podałem link, po odpaleniu przeglądarki internetowej okazało się że net chodzi, zadowolony zrobiłem rebot systemu ,lecz po restarcie okazało się że intenet już nie działa po ponownym wpisaniu polecenia lsmod zoabaczyłem że na liście znów jest rt2400pci którego usunołem wczesniej.Próbując ponownie usunąć rt2400pci wiersz w termianlu przechodzi do nowej lini i nic się nie dzieje po chwili oczekiwania postanowiłem wyłączyć komputer ,ale nie mogłem ponieważ wyświetlił się czarny ekran z kursorem myszy.Moje pytanie brzmi jakim cudem rt2400pci instaluje się w systemie po restracie kompa a do tego staruje pierwszy niż rt2400.Wiem że tak jest ponieważ w programie network admin (a może w innym już nie pamiętam nazwy:P) przed instalacją nowych sterów sprawdziałem i do skonfigurowania jest "wlan0" oraz "wmaster0" a po zainstalowaniu nowych sterów tylko "wlan0" a po restracie znów jest "wlan0: jaki i "wmaster0"


#2

ceder , w języku polskim występuje coś takiego jak kropka, przecinek, wielka litera na początku zdania itp. Proszę wyedytować swojego posta i poprawić co trzeba. Niezastosowanie się do prośby będzie skutkowało przeniesieniem tematu do śmietnika.


(Ceder16) #3

Problem rozwiązany usunołem rt2400pci za pomocą programu Aptitude i net śmiga że aż miło :stuck_out_tongue: