Karta graficzna ma kod 43, na internecie jest duzo sposobów ale nie działają. Proszę o jak najlepszy sposób ponieważ kupiłem nowy zasilacz kilka tygodni temu żeby karta działała i wtedy sie pokazał błąd.
Dziękuję.
Miłego dnia.
Karta graficzna ma kod 43, na internecie jest duzo sposobów ale nie działają. Proszę o jak najlepszy sposób ponieważ kupiłem nowy zasilacz kilka tygodni temu żeby karta działała i wtedy sie pokazał błąd.
Dziękuję.
Miłego dnia.
Witaj.
Zanim ktokolwiek odpisze, udziel Nam proszę więcej informacji.
Płyta główna to gigabyte, już nie pamietam który ale ma pewnie z około 10lat
Zasilacz to ATX (nie wiem jaki to), 500w
Karta graficzna: GeForce gt 430
Windows 7 x64 bit
Próbowałeś instalować najnowsze sterowniki do karty graficznej i chipsetu ?
Jeśli tak, a dalej nie działają, spróbuj zainstalować starszą wersję sterowników.
Ostatni sterownik, który wspiera 430-tki nosi numer 391.35.
Hej,
A kartę graficzną podłączasz do jakiego portu/gniazda? Tego w karcie dedykowanej (GeForce gt 430) czy posiadasz też kartę zintegrowaną na płycie głównej i to do niej podłączasz monitor?
Pozdrawiam,
Dimatheus
próbowałem pobierać nawet beta sterowniki. nic nie dało
używam PCI Express x16
i nic mi niestety nie dał
Fajnie, ale czy fizycznie monitor masz podłączony do karty graficznej dedykowanej? Jeśli tak, to pod jaką nazwą karta graficzna jest wykrywana w menadżerze urządzeń?
tak, mam i pokazywany jest pod nazwa “GeForce gt 430” ale na ikonie jest żółty trójkąt sugerujący ze jest ten “Kod 43”
A w trybie awaryjnym też pojawia się błąd 43?
przy instalacji sterów wybierz czystą instalację .
robiłem wiele razy. nie pomogło
nie sprawdzałem, ale jeszcze sprawdze
Daj zatem znać. W trybie awaryjnym karta będzie działać na sterowniku systemowym bardzo ograniczonym, ale mimo tego nie powinien pojawić się błąd, chyba że karta jest uszkodzona fizycznie.