Kod błędu 80070002 - Instalacja SP 2


(-=RaFaL=-) #1

Witajcie, od prawie miesiąca próbują rozwiązać problem z instalacją Serwis Pack'a 2 na mojej Viście Home Premium 32bity. Obskoczyłem wszystkie fora, wszystkich znajomych jak i moje pomysły się wyczerpały. Prosiłbym o pomoc z tym mankamentem, na bierząco będę omawiał czy daną czynność próbowałem, czy też nie.

Dodam że błąd zwie się 80070002

W tym momencie następuje zwiecha, dochodzi do 33% i wtedy wyskakuje powyższy błąd.

Screen:

http://img25.imageshack.us/f/problemsp.jpg/

(Render) #2

Rozwiązanie od Microsoftu

http://windows.microsoft.com/pl-pl/wind ... r-80070002

Ewentualnie to:

http://forums.techarena.in/windows-update/786193.htm

A tutaj masz cyctat z innego forum:

Re: SP1 cannot install error 80070002

"Hi all,

I found a solution to the Vista SP1 error code 80070002. I have tried all of the recommended steps and nothing worked. Today I found the one that works. Run this file: System Update Readiness Tool for Windows Vista (KB947821) [August 2008] from the following website: http://www.microsoft.com/downloads/t...displayLang=en. After downloading and installing the above listed tool, I had no problems downloading and installing SP1 for Vista. I hope this information helps."

Co prawda tyczy się to SP1 ale podejrzewam, że w przypadku SP2 też to powinno zadziałać.


(Kris Pal) #3

może poprostu zainstaluj service packi na świeżo zainstalowany system :smiley:


(-=RaFaL=-) #4

Te porady "microsoftu" nie działają. Po kolejnej próbie w dalszym ciągu się zatrzymuje. Chyba będę musiał konkretnie emaila do nich napisać. :confused:


(Protofik+Dobreprogramy Pl) #5

Spróbuj zainstalować z pliku.


(Monczkin) #6

-=RaFaL=- , nazwij proszę temat konkretnie, bez zbędnych problemów w tytule. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978


(Łukash) #7

http://www.mydigitallife.info/2007/12/2 ... -in-vista/

http://forums.techguy.org/windows-vista ... pdate.html


(-=RaFaL=-) #8

@Monczik

Nie wiem co było źle w nazwie tematu ale zmieniłem na aktualny.

@ProToFik

Pobierałem i pamiętam że wystąpił również jakiś błąd. Pobiorę jednak ponownie dla pewności.

@Łukash

Sprawdzałem kilka razy, nie działa.


(Łukash) #9

Próbowałeś z tym?

http://www.microsoft.com/downloads/info ... 60-X86.exe


(Patrykol270) #10

Możesz spróbować wejść w tryb awaryjny i tam go zainstalować jako administrator


(Protofik+Dobreprogramy Pl) #11

pewnie masz syf w systemie.

zainstaluj na nowo windowsa i wtedy sp2 na czysty system.


(Łukash) #12

-=RaFaL=- , Poważne pytanie masz SP1?,bo przed 2 musi byś 1.


(-=RaFaL=-) #13

@ProToFik

Syfu niema. Po odrazu po powrocie laptopa z serwisu nie dało się zainstalować SP2. Miałem jeszcze problem z otwieraniem plików msc ale to już naprawiłem. SP2 się instaluje i mam nadzieje że teraz przebiegnie wszystko poprawnie. :slight_smile:

Edit 2

Tak jak podejrzewałem, czapa. :confused:


(Łukash) #14

Pobierałeś to narzędzie ,masz sp 1?


(-=RaFaL=-) #15

Pobrałem, pobrałem. I błąd.


(Łukash) #16

Nie masz czasem jakiś ukrytych aktualizacji ? czasem przed sp coś musi być zainstalowane wcześniej.

to podejrzane...


(-=RaFaL=-) #17

Jakbym mógł to sprawdzić i ewentualnie naprawić ?


(Semtex) #18

Czy masz zainstalowaną tę łatkę: klik ?


(-=RaFaL=-) #19

Pobrałem i windows pyta się jakim programem mam to otwierać. :slight_smile:


(Łukash) #20

Tak