a to ma być strona zrobiona w php np jak będe robił w edytorze edhtml i zrobie stronę w nim w php to bedzie mi działało bo prubowałem na html i nie też nie działa a wkleiłem kod poprawiony z zakonczeniami
Nie musisz dodawać method- domyślna metoda to post. Jeśli skrypt ma się odwołać do tej samej strony napisz nazwę dokumentu z rozszerzeniem, tak jak np. index.php. Jeśli korzystasz z biblioteki dodatkowej, musisz sam dociec. Jeśli nie, skorzystaj z php`owego polecenia include().
Aha, i strona musi mieć roszerzenie .php i żeby przetestować ją musisz wrzucić na jakiś hosting, wystarczy jakiś darmowy np cba.pl
Jeśli wiesz jak nazywa się ta strona, na której masz te komentarze to nazwa jest wartością atrybutu action, np jak strona nazywa się dodajkomentarz.php to znacznik tak ma wyglądać:
A co do skryptu, musisz sam dociec jak to odpalić. Korzystasz z jakiegoś pliku / modułu i musisz się dowiedzieć jak dodać owy moduł do strony. Zawsze możesz skorzystać po prostu z include(), np.:
znalazłem tutaj taki skrypt php komentarze mysql nazywa się Brass Monkey i txt dodawanie komentarzy Komentarze txt oto link do skryptów http://skrypty.webpc.pl/index16.html mógłbyś mi powiedzieć dokładnie i bardzo jasno jak zainstalować skrypty te?;D