Asystent uaktualnienia do systemu Windows 8 nie chce przyjąć mojego kodu pocztowego (43-200).Pojawia się komunikat:“Użyj prawidłowego formatu”.Jaki jest ten prawidłowy format dla mojej miejscowości?(Pszczyna)
Czy nikt z forumowiczów nie kupował uaktualnienia do windows 8 ?
Chcę kupić to uaktualnienie-ASYSTENT UAKTUALNIENIA NIE PRZYJMUJE MOJEGO KODU POCZTOWEGO!
Zadzwoniłem do pomocy,konsultant nie udzielił mi żadnej sensownej odpowiedzi .Straciłem jedynie ok. 4PLN za połączenie,które trwało ponad 13 minut,żenada.
Akurat to pole z nazwą woj. nie jest wymagane,próbowałem z wpisaną nazwą.
Na innym forum założyłem ten sam wątek,dostałem taką odpowiedź:
"Witam,
Asystent uaktualnienia wykrywa po adresie IP Twoją lokalizacje. Jego mechanizm działania nie pozwala wpisać kodu pocztowego z innego kraju niż wykryty. Jeśli nie jesteś teraz w Polsce to nie użyjesz Polskiego kody pocztowego.
Jeśli korzystasz z serwerów proxy to one tez mogą być powodem pojawiania się błędu.
Jeśli wiesz jak sprawdzić czy korzystam z serwera proxy i jak to zmienić-to proszę o odpowiedź.
Jeżeli Twoje połączenie wymaga serwera proxy to sprawdzić to możesz w Internet Explorerze - Narzędzia->Opcje internetowe->Połączenia->Ustawienia sieci LAN.
Nie wyklucza to innych serwerów proxy na drodze do Twojego komputera, część z nich może być transparentna.
Możesz skorzystać z innego komputera do zakupu Windowsa.