No co Ty? Instalacja XP bez podawania klucza? Się zapomniało jak to się kiedyś instalowało?
No właśnie, nie da się…
No co Ty? Instalacja XP bez podawania klucza? Się zapomniało jak to się kiedyś instalowało?
No właśnie, nie da się…
To możesz się bardzo zdziwć jeśli na ten klucz wejdzie tylko szwedzka sp2
się nie zapomniało ;). Specjalnie dla Was koledzy odkurzyłem płytkę z XP Professional SP3, oryginalny nośnik i proszę bardzo:
Pomijamy klucz podczas instalacji
a tu ładne niebieskie okienko proszące nas o podanie klucza już po instalacji XP
Wyjaśniając konieczność podawania klucza była do Windows XP SP2 włącznie, po wydaniu SP3 wprowadzono możliwość ominięcia podania klucza tak jak to jest obecnie po prostu klikając dalej. Z jednym małym wyjątkiem. Opcja ta o ile mnie pamięć nie myli nie była dostępna dla XP PRO w tzw. wersji “corporate edition” tam faktycznie trzeba było podać klucz nawet mając SP3, co więcej to by wyjaśniało błąd klucza bo te wersje corporate nie przyjmowały kluczy zwykłych wersji PRO OEM/BOX. fiku$ jeśli chceż zrobię ISO oryginalnej i niczym nie ruszanej płyty XP SP3 i go sobie pobierzesz?
@Wredotka, pierwszy raz słyszę, że mając klucz od Windows XP SP 2 nie da się zainstalować wersji XP SP3, o ile nośnik nie był jakiś corporate, BOX a naklejka to OEM to nie ma takiej siły, sam mam kilka licencji jeszcze RTM i nigdy jak jeszcze używałem XP nie bawiłem się w dogruwanie SP, przecież MS sam udostępniał przełącznik /integrate do swoich SP