Witam
Chciałbym ściągnąć kod źródłowy jakiegoś linuxa.najlepiej zeby można go było otworzyć w win i z jakiejś polskiej stronki:)Jeśli nie ma takiej opcjii to podajcie jakieś linki z kodami.
z góry thx
Witam
Chciałbym ściągnąć kod źródłowy jakiegoś linuxa.najlepiej zeby można go było otworzyć w win i z jakiejś polskiej stronki:)Jeśli nie ma takiej opcjii to podajcie jakieś linki z kodami.
z góry thx
No gratuluję zainteresowań - tylko weź powiedz co ztym kodem będziesz robił?? Pisał nowego Linuxa. WoW.
no wiesz…jak sie zabiore to będe …ale tak na serio to przydałby mi sie …chce zobaczyć jak wygląda zródło systemu…
może mi się wydaje ale przemawia przez ciebie arogancja nie musisz go atakować - jeśli chce kod linuksa to ma do tego prawo
forum te służy tamu aby pomagać, a nie dołować
Dlaczego od razu to - chodzi raczej o to, że rozeznanie sięw kodzie nie jest dla początkujących możliwe - a jak jest w temacie to powinien już dawno to znaleźć. Nawet dla zaawansowanych w programowaniu jest to zadanie ponad miarę.
Może jeszcze jakieś linki??A sa jakieś polskie ??Albo takie którre można by było otwierać w windows??
Linux jest tylko jeden… (w różnych wersjach). http://www.kernel.org to oficjalna strona Linuksa, tak się złożyło, że Linuksa stworzył Fin, nie Polak. Powiedz po co ci kod Linuksa, jeżeli nawet nie potrafisz go otworzyć? I tak nic z niego nie zrozumiesz (zmartwie cię, kod źródłowy Linuksa nie jest po polsku - zaskoczenie co nie?)
każdy można, trzeba tylko umieć
Dobra nie śmiejcie się.Już doszedłem do tego jak otwierać :)i już mam to czego szukałem:)
Widzicie. Facet sam sobie poradził.
Ale tak BTW dla reszty CIEKAWSKICH:
wchodzicie na: http://www.kernel.org ściągacie wersje Stable w formacie: tar.bz2 lub tar.gz i otwieracie w WinRAR… tam macie duuużo plików nagłówkowych [jak kto woli Binaria- binary ;)] Za pomocą tego możecie napisać własną distro Liny Ale niejest to łatwe. Bootloader pisze się w NASM [assembler] potem jakiś koder/dekoder/kompilator/interpreter do obsługi Waszych kodów w C++ lub też innym języku…