Korzystam z popularnego odtwarzacza VLC i spotkałem się z opinią, że jeszcze powinien sobie zainstalować jakieś kodeki…
Czy ja potrzebuję jakiś kodeków do VLC? Czy powinien jeszcze zainstalować sobie jakiś pakiet, który zawiera jakieś pluginy itp.?
Korzystam z popularnego odtwarzacza VLC i spotkałem się z opinią, że jeszcze powinien sobie zainstalować jakieś kodeki…
Czy ja potrzebuję jakiś kodeków do VLC? Czy powinien jeszcze zainstalować sobie jakiś pakiet, który zawiera jakieś pluginy itp.?
VLC samo w sobie ma już kodeki, ale do np.: WMP możesz zainstalowac kodeki K-Lite
Jeżeli w VLC wszystko działa, to nie potrzebujesz kodeków.
Alternatywa to Media Player Classic Home Cinema + ffdshow http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto … 4#10088014
Pozdrawiam.
Dzięki, ale ja spotkałem się kilkakrotnie z komunikatem, że VLC nie ma odpowiednich pluginów (wtyczek), ale jak mówicie, że wszystko okey…
Nie musisz nikomu wierzyć. Sam sprawdź, że VLC “wszystko” odtwarza.
Ja mam VLC i nie instalowałem żadnych kodeków, wszystko mi odtwarza a mam różnorodne formaty plików :lol:
Poza tym nie instaluj kodeków bo od nich to się syf robi w systemie, rejestrze.
Przejrzyj folder plugins VLC,tam są rozszerzenia i kodeki w formie plików dll,gdy ci mało,to instalujesz K-Lite Codec Pack
Też używam VLC, a mimo to, zawsze z przyzwyczajenia instalowałem kodeki K-Lite.
K-Lite jest niepotrzebne przy VLC, VLC odtwarza wmv, avi, mp4, mkv i inne.