Kodi brakujące filmy

Witam od jakiegoś czasu korzystam z kodi w SO Libreelec. Ładnie skopiowałem filmy zaktualizowałem biblioteki i tutaj zaczyna się mój problem. Oczywiście przez błędne nazwy kodi nie mógł dodać wszystkich filmów do biblioteki a niektóre dodał błędnie.
Putanie:
Czy jest sposób na listę nie dodanych filmów? wszystkie avi itp którch nie ma w bibliotece?

wchodzisz przez menadżera plików kodi i widzisz wszystkie filmy jako pliki.

Tak, wiem
mój cel to wszystkie filmy w bibliotece a skakanie między biblioteką i menadzerem jest nie wygodne. Rozrysuję mój problem
pliki na dysku:
film1
film2
film3
film4
filmy w bibliotece (z którymi kodi sobie poradził):
film1
film3
cel:
lista filmów nie dodanych w tym przypadku jeden tytuł film2 i film4 i wtedy rozkminiam co jest nie tak z nazwą edytuję i próbuję dodać do biblioteki

menadżer plików co prawda nie listuje, ale widać w nim czy informacje o filmie zostały pobrane

I tak do tej pory robiłem, skakałem między katalogami i sprawdzałem czy są o danym filmie informację ale nie zawsze jest to skuteczne (czasami są informacje mimo braku w bibliotece) i uciążliwe jak skacze się po folderach zaczynających się od “tnt” itp. itd.
(chyba że kolega zna bardziej wygodne rozwiązanie)
Właśnie wyczytałem na wiki kodi że po skanowaniu folderu do biblioteki kodi tworzy listę nie dodanych filmów w dzienniku systemu. wieczorem spróbuję pójść tym śladem

Twórcy kodi przewidzieli taki problem a o to rozwiązanie dla potomnych
1 skanujemy folder lub aktualizujemy biblioekę
2 wchodzimy w ustawienia (zębatka na pierwszym ekranie).
3 klikamy dziennik zdarzeń i tam mamy listę nie rozpoznanych plików.
4 po kliknięciu takowego wpisu kodi przenosi nas do folderu z plikiem filmu,
5 po kliknięciu pliku filmu uruchamia się ręczne wyszukiwanie filmu w którym możemy kombinować z nazwą filmu.

1 polubienie