Kodowanie


(Przemoxmx) #1

Jakie kodowanie mam ustawić w IE oraz ms office outloock ?? skad je sciagnac i jak zainstalowac?? bo ja cos kiedys grzebałem i pousuwalo sie cos i od tamtej pory nie wyswietlaja mi sie polski znaki diakrytyczne... w FF ustawilem ISO 8859-1 i smiga elegancko


(system) #2

W IE ustaw Środkowoeuropejskie ISO.


(Przemoxmx) #3

nie mam wlasnie tego i to potrzebuje sciagnac i zainstalowac mam środkowoeuropejskie (windows) i zachodnioeuropejskie (ISO) i zadne nie dzialaja tak jak bym chcial


(system) #4

A tutaj też nie masz :?:

schowek019sv.th.png


(Przemoxmx) #5

nie mam nigdzie


(system) #6

Wypadałoby przeinstalować IE, albo pozostać przy FF :wink:


(Przemoxmx) #7

no tak ale jak wlacze sobie plytke niezbednika to to sie wlacza w IE i tam jest zle kodowanie :frowning:

Złączono Posta : 22.08.2005 (Pon) 12:56

ale to samo mam w outloock


(system) #8

Zmień sobie FF na przeglądarkę domyślną i po problemie.

A co do Outlooka to się ostatnio wreszcie przerzuciłem na Thunderbirda i jest glanc. Więc i Tobie to radzę.


(Przemoxmx) #9

mam domysla FF

ale i tak sie uruchamia w IE

Złączono Posta : 22.08.2005 (Pon) 13:02

mge jakos usunac IE?? i bedzie dzialac wszystko w FF?


(system) #10

A gdzie ustawiłeś to, że masz domyślną :?: Musisz to zrobić w Panelu sterowania|Dodaj-usuń programy|Określ dostęp do programów


(Przemoxmx) #11

nie mam czegos takiego, w firefoxie


(system) #12

Czego :?:


(Przemoxmx) #13

znaczysie ustawilalem to w FF


(system) #14

To ustaw to w panelu sterowania.


(Przemoxmx) #15

a nie mam czegos takiego w dodaj/usun programy

Złączono Posta : 22.08.2005 (Pon) 13:11

powiec mi jak usunac IE?


(system) #16

Czyli nie masz nawet SP1 :?: Czemu go jeszcze nie zainstalwoałeś :?:


(Przemoxmx) #17

ja mam cos chyba zepsute w panelu sterowania w opcjacdh jezykowych

Złączono Posta : 22.08.2005 (Pon) 13:14

mam windowsa bez sp a nie chce mi sie instalowac, tak wirusy mam gdzieś, ja mam kompa do zabawy i nauki a nie zeby byla to szafa pancerna niedostepna dla wirusow


(system) #18

Facet, co mnie to obchodzi do czego Ty komputer używasz… SP1 juz powinieneś mieć dawno zainstalowany… Zombiech nam nie potrzeba…


(Przemoxmx) #19

dobra ale co z moim problemem?


(system) #20

Rozwiąże się jak zainstalujesz przynajmniej SP1.