Ostatnio kolega mnie zablokował na steam, na drugi dzień zauważyłam że jestem odblokowana, ale na trzeci znowu był ciągle offline a weszłam w jego profil był online, zrestartowałam steam i jest cały boży dzień zw, a weszłam na komórkę na steam i tam jest online. Zrestartowałam steam jest online, co się dzieje? Nie chcę do niego teraz pisac, bo się domyślam że po ostatniej rozmowie po której mnie zablokowął chce mieć kilka dni spokoju Zauważyłam też że na gg usunął mój kontakt, mógł usunąć na steam i coś nie działa? U wspólnych znajomych mamy znaczek bycia znajomym, i jak np. pisze wspólni znajomi z boku tych znajomych to on jest na liście, jak wejdę w jego profil jestem na jego liście znajomych online, ale chyba nie mogę napisać komentarza, bo nie ma pola na napisanie. No i nie wiem co się dzieje, czy mnie zablokowano czy usunięto ze znajomych? A dodam że teraz jak kolega jest online to np. cąły dzień nie zrobił się ani razu zw co jest dziwne. I ten mikrofonik przy oknie rozmowy jest nieczynny, tak samo jak ktoś jest offline
Chyba już nie kocha
Jeśli nie zamierzasz, żeby był czymś więcej niż “kolegą”, to przestań go nękać.
Eh, ale ja oczekuję odpowiedzi na pytanie, natomiast nie podkochuję się w nim nie o to chodzi. To kolega, pokłóciliśmy się
Obraź się i też go zablokuj albo napisz mu parę ostrych słów typu “Nie lubę Cię już” albo “A idz Ty, foch”.
Jeśli na liście znajomych w desktopowym kliencie jest cały czas offline, to znaczy, że Cię zablokował. Jeśli jest online i pojawiają się statusy w co gra itd., to znaczy, że nie ma blokady.
Możesz też spróbować skomentować jego profil. Jeśli możesz to zrobić, to znaczy, że jesteś odblokowana.
Dziękuję bardzo za próbę pomocy. Skomentować profilu nie mogę, w małym okienku znajomi jego status jest przez cały dzień taki sam, jaki będzie gdy włączę steam- nie ważne czy grał w coś, był zw, online czy offline, jak wejdę np w swój profil, to widzę tak jak jest on aktualnie- online lub offline np. A jak wchodzę z komórki, to normalnie zmieniają się mu statusy w zależności co robi
To tak w wersji kulturalnej
Może coś dodam od siebie. Komentarze da się zablokować więc to nic nie znaczy … Status offline online również nic nie znaczy bo od kilku miesięcy Steam ma dziwne fochy i randomowo robi ludzi offline pomimo, że razem z nimi gram w grę, a pisząc na chacie wysyłają wiadomości jako offline.
Jeśli ktoś kogoś zablokował to wiadomości lecą w eter - zwyczajnie ich nie dostaje, a my możemy pisać do woli.
Więc albo jesteś zablokowana, albo nie chce odpisywać na Twoje wiadomości.
O blokadzie może świadczyć to, że na stronie profilu jest online (lub inni widza go online/w grze), a Ty na liście znajomych masz go offline.
Fakt, steam ostatnio odwala jakąś kaszanę czatem.
Wiem że można zablokować komentarze ale on ma je na profilu, jeszcze 2tyg temu ktoś pisał. A na liście znajomyh na kompie jest cały czas ten sam status niezmienny jaki on ma jak włączam steam. Na komórce normalnie.
Jeszcze tylko zapytam bo to mnie najbardziej zastanawia- ale on mnie nie usunął ze znajomych i to np. nie jakieś usterki? Bo myślałam że np. najpierw mnie zablokował a potem zamiast odblokowac i usunąć chciał usunąć w stanie zablokowanym i dlatego tak dziwnie wszystko jest
Jeśli jest na liście znajomych (na czacie), to znaczy, że Cię nie usunął.
Nie usunął na 100%?
A takie pytanie można kogoś usunąć jak się go ma zablokowanego?
Tak.
Okej tylko zapytam tak to odp na 1pyt czy na drugie?
Na oba
Nie usunął, zablokował.
Można zawsze usunąć znajomego.
No dobrze, wybacz moją upierdliwość ale bywam dociekliwa. Dziękuję bardzo, jesteś bardzo miły
Jak pisałaś mu takie teksty to się nie dziw… sam bym Cię zablokował za zawracanie dupy…
Niby to tylko kolega, ale masz nerwa, że Cię zablokował. To nie dociekliwość już tylko nachalność…
Miłego dnia
Zapytaj za pomocą innego komunikatora (rozumiem, że osobisty kontakt uwłacza) że nie możesz do niego nic napisać, bo coś się pewnie popsuło. Co Ci mamy tłumaczyć - zachowania między ludźmi?