Kolejne polowanie na licencje

Wiecie co rzeczywiście niektórzy przesadzają tym że biorą po dziesięć licencji lub w inny sposób oszukują i na pewno tego nie pochwalam.

Natomiast to że nie można odsprzedawać licencji uważam trochę za bezsensowne.

Dam za przykład np. wygrywamy samochód w konkursie dostajemy go na własność, dostajemy od niego papiery i co nie możemy go sprzedać ?

Albo drugi przykład dostajemy prezent na urodziny (akurat tutaj nie wypada wybrzydzać ani nic sprzedawać  :x ale załóżmy z kwestii że chcemy sprzedać) czy osoba która dała prezent powinna go wypominać ? mówić co mamy z nim zrobić ? ja osobiście podziękował bym za taki prezent.

Rozumiem że tutaj wam chodzi głównie o oszustów co wygrywają (nieuczciwie) i sprzedają po dziesięć razy, taki trzeba tępić.

Tylko z innego punktu widzenia patrząc Wasze programy nie dla każdego mogą być przydatne, zakładam że było sobie polowanie ktoś szukał wygranej i w pośpiechu znalazł program nie wiedział jeszcze czy mu się przyda, do czego on służy, i co nie może takiego programu sprzedać ? albo oddać ?

Ja osobiście mam znajomego, który polował na dobreprogramy.pl w ostatnim konkursie i wygrał SWF mówi że wygrał ale program po zapoznaniu się z jego funkcjami mu się nie podoba i z niego nie korzysta, co więcej nie jest mu do niczego przydatny więc co ma teraz zrobić ? na siłę trzymać kurczowo tą licencje ? nie może jej nikomu oddać ani nic…dla mnie to głupota

Dlatego przed rozpoczęciem polowania jest news na stronie o starcie i prośba o nie wysyłaniu formularza jeśli dany program będzie nieprzydatny dla danej osoby. Zresztą funkcje każdego programy można zobaczyć w jego opisie…

Jest zasadnicza różnica między samochodem a programem komputerowym - samochód to produkt przemysłowy, a program to czyjaś twórczość. Poza tym organizator każdego konkursu określa jego regulamin i użytkownik albo się na niego zgadza i bierze udział, albo się nie zgadza i nie bierze udziału - takie prawo organizatora.

Też nietrafiony :).

Program wygrany w polowaniu nie jest prezentem. Musisz go sobie znaleźć i jeszcze zdążyć przed innymi.

Jak nie wiem, czy mi się przyda ani do czego służy, to go nie biorę. To taka zwykła postawa społeczna.

Wiesz, każdy program znajduje się w odpowiednim dziale. Choćby po tym wiem, czy coś w ogóle może mi się przydać. Jeśli nie jestem pewny, to sobie odpuszczam - wypróbować program mogę kiedy indziej, a jak mi będzie pasował, to go kupię.

Natomiast postawa “Nieważne, czy potrzebne, ale biorę, bo darmo” jest, mówiąc delikatnie, nieelegancka.

dzięki, ja już upolowałem, zagadka wyjątkowo łatwa :slight_smile:

W 2 minuty mi się udało :slight_smile: Dzieki za licencje :slight_smile:

6 minut i nie ma ponad setki. Udało mi się upolować licencję. Mam nadzieję, że reszta też upolowała jedną licencję. :slight_smile:

PS. Myślałem, że dziś będzie mniejsze zejście, bo wkońcu dzieci do skzoł już chodzą, a po drugie zaostrzony regulamin dyskfalifikuje ‘chiterów’ :smiley:

no latwe bylo :slight_smile: 7 minut dzis

ale stronka wyraznie gorzej niz ostatnio chodzila

MAM :slight_smile:

Troszkę trwało zanim się stronka wczytała, ale tym razem mi się udało upolować. Program się pewnie przyda !

Może jakaś podpowiedź…

Ja standardowo nie mam :stuck_out_tongue:

cruzolo daruj sobie :evil:

Masz podpowiedź w newsie.

nie ma podpowiedzi, jest TAK proste, ze juz bardziej sie nie dalo

Mam, ale nie biorę, poczekam na coś lepszego ;]

Program znalazłem ale zgodnie z zaleceniami nie biorę bo mi się nie przyda a i tak korzystam z innego bezpłatnego przeznaczonego “do tej czynności”. Poza tym nie jestem zaawansowanym użytkownikiem.

Dziś będzie chyba rekord w polowaniu !!

Upolowana-13.jpg

Haa!

I mi się udało już na samym początku. W sumie programik się przyda, poprzedni nie był mi potrzebny :). Żałuję tylko, że przy pierwszym polowaniu nie udało mi się ustrzelić tego MKS’a :).

Mnie również program się przyda, redakcja poraz kolejny wiedziała z czego ucieszą się użytkownicy :slight_smile: Dziękujemy!!

No to czekamy na Total Commandera :smiley:

Dzisiaj jak nic padnie rekord polowania. Dopiero 20 minut minęło, a już zostało tylko 36 licencji.