Podczas gdy wchodzę na moje forum pokazuje mi się komunikat “Przepraszamy, ale to forum jest obecnie niedostępne.” mogę się zalogować w wtedy jest wszystko OK. Ale jak pozbyć się tego błędu?
Chcę zrobić Kategorię która będzie zawierała fora.(Kategoria np. Forum ma w sobie np. aktualności, ogólne itp.) zakładam kategorię “Forum” ustawiam jej właściowość “kategoria”, potem zakładam forum “Aktualności” i wybiera właściwość “forum”, ale nie mogę wybrać kategorii nadrzędnej dla tego forum(dla aktualonści), w liście jest tylko pozycja “brak nadrzędnego”.
Jeśli chodzi Ci o zezwolenia forum(w bocznym menu) to próbowałem coś tam pokombinowac, ale nie mogę sie w tym połapać, mam 2 przyciski wyślij, jeśli któryś kliknę przechodzi mi do ustawień zezwolenia przeglądania tych forów.
Zrób tak, edytuj tę kategorie i zaraz na początku jest “kopij zezwolenia od” i wybierz “Moja pierwsza kategoria” i zatwierdź. To samo z Forum tylko skopiuj od “Moje pierwsze Forum”. Zobacz, czy zadziała. Wybacz, ale piszę z pamięci, więc może nie być słowo w słowo jak napisałem.
kiedy rozsuwam listę “kopiuj zezwolenia od” mam tylko “nie kopiuj zezwoleń” i nie mogę wybrać nic innego, pokazuje mi się tylko ta jedna pozycja - nie kopiuj zezwoleń. ;(
– Dodane 23.08.2010 (Pn) 14:06 –
JEST JEST!
Trzeba było po prostu wejść w zezwolenia grup w forach, i ustawić aby każdy zarejestrowany użytkownik mógł przeglądać forum, i wtedy pojawiało się podczas edycji forum w “forum nadrzędne” pojawiło mi się inne fora, i można je do siebie wrzucić
A dobrze wszystko wpisałeś, jak w instrukcji, nic nie pominąłeś? Sprawdź jeszcze raz. A co do odkręcenia to nadpisz oryginalnymi plikami, lub jeżeli coś modyfikowałeś wcześniej, to usuń to co wprowadziłem, wykonując instrukcję tak jakby wstecz.
Taka rada na przyszłość, wiem, ze oklepana, ale rób sobie backupa. Czasem niektóre wtyczki, czy modyfikacje nie chcą za bardzo działać na nowszych wersjach lub z naszą “skórką”.