Kolejne problemy z PphpBB

Cześć mam kolejne problemy z phpBB3. ;/

1. Podczas gdy wchodzę na moje forum pokazuje mi się komunikat “Przepraszamy, ale to forum jest obecnie niedostępne.” mogę się zalogować w wtedy jest wszystko OK. Ale jak pozbyć się tego błędu?

2. Chcę zrobić Kategorię która będzie zawierała fora.(Kategoria np. Forum ma w sobie np. aktualności, ogólne itp.) zakładam kategorię “Forum” ustawiam jej właściowość “kategoria”, potem zakładam forum “Aktualności” i wybiera właściwość “forum”, ale nie mogę wybrać kategorii nadrzędnej dla tego forum(dla aktualonści), w liście jest tylko pozycja “brak nadrzędnego”.

Jak mogę dodać forum do kategorii?

1. Wejdź w PA potem w Ustawienia Forum, znajdź “Wyłącz Forum” i zaznacz nie.

2 Ustawiłeś zezwolenia?

Jeśli chodzi Ci o zezwolenia forum(w bocznym menu) to próbowałem coś tam pokombinowac, ale nie mogę sie w tym połapać, mam 2 przyciski wyślij, jeśli któryś kliknę przechodzi mi do ustawień zezwolenia przeglądania tych forów.

Zrób tak, edytuj tę kategorie i zaraz na początku jest “kopij zezwolenia od” i wybierz “Moja pierwsza kategoria” i zatwierdź. To samo z Forum tylko skopiuj od “Moje pierwsze Forum”. Zobacz, czy zadziała. Wybacz, ale piszę z pamięci, więc może nie być słowo w słowo jak napisałem.

kiedy rozsuwam listę “kopiuj zezwolenia od” mam tylko “nie kopiuj zezwoleń” i nie mogę wybrać nic innego, pokazuje mi się tylko ta jedna pozycja - nie kopiuj zezwoleń. ;(

Dodane 23.08.2010 (Pn) 14:06

JEST JEST! !!

Trzeba było po prostu wejść w zezwolenia grup w forach, i ustawić aby każdy zarejestrowany użytkownik mógł przeglądać forum, i wtedy pojawiało się podczas edycji forum w “forum nadrzędne” pojawiło mi się inne fora, i można je do siebie wrzucić

Wielki dzięki Arlid! !!

A dobrze wszystko wpisałeś, jak w instrukcji, nic nie pominąłeś? Sprawdź jeszcze raz. A co do odkręcenia to nadpisz oryginalnymi plikami, lub jeżeli coś modyfikowałeś wcześniej, to usuń to co wprowadziłem, wykonując instrukcję tak jakby wstecz.

Nadpiszę i spróbuję jeszcze raz, przygotuje jeszcze folder z wszystkimi plikami do backupu.

Taka rada na przyszłość, wiem, ze oklepana, ale rób sobie backupa. Czasem niektóre wtyczki, czy modyfikacje nie chcą za bardzo działać na nowszych wersjach lub z naszą “skórką”.

Hmm, dalej mam taki błąd:

Fatal error: Cannot redeclare set_var() in /domains/gamedesing.mky.pl/public_html/portal/includes/functions.php on line 28

Może ktoś wie w czy może być problem?