Witam wszystkich Webmasterów!
Mam pewien problem… Tworzę stronę, w której chcę zrobić baner (oczywista oczywistość…), ale ten baner ma się składać z 3 warstw. Czyli będą 3 div o tej samej wysokości i szerokości (180px x 996px). Chcę nałożyć te warstwy na siebie za pomocą z-index, czyli ustalić kolejność warstw (aby każda następna była idealnie na poprzedniej).
Pierwsza warstwa - element flash (animacja przechodzenie jednego obrazka w 2 z pauzami).
Druga warstwa - napisy, które są bez zmiany, ale przy zmianie tła zmienia się klimat całego baneru (zapisany w png jako przezroczyste tło).
Trzecia warstwa - element 25px x 75px w prawym dolnym rogu baneru, który będzie jednocześnie linkiem (również jako png).
Jeżeli ustawię dla 1 warstwy z-index 1; dla 2 z-index 2; a dla 3 z-index 3; to się dzieje następująca rzecz, iż 2 i 3 warstwa są prawidłowo (czyli na 2 jest 3 warstwa) , ale na nich jest zawsze warstwa z animacją, która przykrywa wszystko pomimo, iż ma ustawioną niższą kolejność.
Mogłem zrobić, że te tła będą z napisami i wtedy efekt byłby podobny, ale to nie zmienia faktu, iż nie mogę zrobić żeby warstwa z animacją była na samym dole… Zawsze jest na wierzchu i przykrywa wszystko…
Zrobiłem tak (i działało!), tylko zamiast pliku swf użyłem gif, ale gif zajmuje 15mb i jego jakość jest żałosna… Nie umiem zrobić całego banneru we flashu żeby element w prawym dolnym rogu był linkiem… Pomocy