Kolekcja filmów DVD

Mam na sprzedaż swoją kolekcję filmów DVD. Wszystkie filmy są oryginalne. Płyty w stanie niemal idealnym – odtworzone raz lub ani razu (płyta kupiona do kolekcji). Część płyt oznaczone * są w bookletach, a niektóre w opakowaniach zastępczych (były w booklecie i przełożyłem je do pudełka DVD, okładkę wydrukowałem na drukarce laserowej).

Cena jaka mnie interesuje za całość to 550 zł za 83 filmy (ok 6,60 zł za film). Koszty wysyłki biorę na siebie (DHL lub Poczta Polska).

Jeśli nie znajdzie się chętny na całość to rozważę rozbicie zestawu. Cenę ustalimy zależnie od ilości płyt plus koszt transportu.

Chętnym mogę podesłać zdjęcia na e-mail

Przykładowe zdjęcie

Lista poniżej

1. 1000 lat po ziemi *
  2. 2012
  3. Anioły i demony
  4. Arka przyszłości
  5. Avatar
  6. Blade runner 2049 *
  7. Dzień niepodległości
  8. Dzień niepodległości – odrodzenie
  9. Elizjum *
  10. Ex machina *
  11. Geostorm
  12. Ghost in the shell *
  13. Ghostbusters 2016
  14. Gra Endera
  15. Grawitacja
  16. Gwiezdne wojny – atak klonów
  17. Gwiezdne wojny – Imperium kontratakuje
  18. Gwiezdne wojny – łotr 1
  19. Gwiezdne wojny – mroczne widmo
  20. Gwiezdne wojny – nowa nadzieja
  21. Gwiezdne wojny – ostatni jedi
  22. Gwiezdne wojny – powrót jedi
  23. Gwiezdne wojny – przebudzenie mocy
  24. Gwiezdne wojny – zemsta sithów
  25. Helikopter w ogniu
  26. Igrzyska śmierci – kosogłos cz.1 *
  27. Igrzyska śmierci – kosogłos cz.2 *
  28. Igrzyska śmierci – w pierścieniu ognia *
  29. Igrzyska śmierci *
  30. Inferno *
  31. Interstellar
  32. Ja, robot #
  33. JFK
  34. Jupiter intronizacja
  35. Jurassic world *
  36. Kod da Vinci
  37. Kraina jutra
  38. Life
  39. Łowca androidów
  40. Mad max – na drodze gniewu
  41. Mały książę *
  42. Marsjanin *
  43. Morgan
  44. Mumia 2017 *
  45. Na skraju jutra
  46. Niepamięć *
  47. Niezgodna – zbuntowana *
  48. Nowy początek *
  49. Obcy – ósmy pasażer Nostromo
  50. Obcy 2
  51. Obcy 3
  52. Obcy 4 – przebudzenie
  53. Obcy kontra predator
  54. Obcy kontra predator 2
  55. Pamięć absolutna 2012
  56. Park jurajski + Zaginiony świat + Park jurajski 3 – kolekcja 3 filmów
  57. Pasażerowie *
  58. Piąty element
  59. Piraci z Karaibów – na nieznanych wodach
  60. Pojutrze #
  61. Predator
  62. Predator 2
  63. Predators
  64. Prometeusz *
  65. San andreas
  66. Skarb narodów
  67. Skarb narodów 2
  68. Snajper
  69. Terminator – Genesis
  70. Terminator – ocalenie
  71. Terminator #
  72. Terminator 3 – bunt maszyn #
  73. Tomb raider 2007
  74. Valerian *
  75. Więzień labiryntu
  76. Więzień labiryntu – lek na śmierć *
  77. Więzień labiryntu – próby ognia *
  78. Wojny klonów
  79. Wyspa
  80. Z archiwum X – chcę wierzyć
  81. Z archiwum X – pokonać przyszłość

*Booklet
#Zastępcze opakowanie (płyta przełożona z bookletu do pudełka DVD – okładka drukowana na drukarce laserowej)

1 polubienie

Nowa cena 500 zł za komplet (ok 6 zł za film)

Za 300 zlotych moze bym sie zainteresowal, bo masz kilka nowych filmow.

Wysłałem PM

Dziwi mnie że DVD ma jeszcze jakąkolwiek wartość…

Nie każdy ma w domu Bluray.
Jak film jest fajny to i na DVD obejrzeć można. Zawsze będzie lepszy obraz niż podczas oglądania on-line. Cena DVD też jest na razie zdecydowanie niższa niż Bluray.

Ja też nie mam BR, DVD mam, ale w szafie, nie mam pomysłu co z nim zrobić, wisiało pół roku w “oddam za darmo” na OLX i nikt go nie chciał…

Jakoś tak dziwnie wygląda obraz z DVD na TV 40" fhd…

Widać nie trafiłeś na kolekcjonerów :slight_smile:
Fajnie mieć ulubione filmy na półce.
Co do jakości obrazu nie mam żadnych zastrzeżeń. Mam w domy 46 cali FHD i filmy bardzo dobrze się ogląda. Problem może występuje jak ktoś może siedzi 1-2 m od ekranu, ale w normalnych warunkach ciężko się do czegokolwiek przyczepić. Sporo zależy od jakości i rodzaju matrycy telewizora.

Ja nikomu nie bronie kolekcjonować czy oglądać filmów nawet na VHS, ale pisanie takich głupot trzeba sprostować. Rozdzielczość DVD to 720x576 i żadna matryca tego nie naprawi, bo każdy z takich filmów musi zostać rozciągnięty do współczesnych rozdzielczości.

Temat jednak dotyczy sprzedaży, a ta rozmowa na pewno w niej nie pomaga, więc może @moderatorzy posprzątają ci wątek.

DVD ma różne możliwe rozdzielczości w zależności od regionu.

Taki kit można wciskać laikom w elektromarketach, a nie na ogólnodostępnym forum IT.

Otworzyć w nowej karcie:

O widzisz. Nawet nie wiedziałem, że ten standard obejmuje jeszcze mniejsze rozdzielczości.

Na pewno macie rację. Nie jestem ekspertem w kwestii formatów telewizyjnych.
Nigdy na to nie zwracałem uwagi. Po prostu oglądałem film.
Chcę sprzedać swoją kolekcję, bo nie mam gdzie jej trzymać.
Może znajdzie się chętny. Jest na liście sporo fajnych filmów.

Jeśli jest możliwość to prosiłbym moderatora o posprzątanie wątku.

2 polubienia

Za arhn.eu zawsze plusik :wink:

Nowa cena 350 zł plus koszt wysyłki.

W życiu nie dałbym tyle kasy z tyle filmów. Ja mam jedną zasadę. Kupuję, jeżeli nie mogę obejrzeć w sieci lub kupię, jeżeli jest film naprawdę interesujący i chce go mieć. Na liście są filmy, które można obejrzeć w sieci (większość). Nawet jeżeli trzeba zapłacić 10, 20 zł, to opyla się.

Tylko kogo to obchodzi jak ty wydajesz pieniądze? :wink:

Ja tylko napisałem, co myślę i co ja robię. Nie można?

Jeśli nawet ktoś nie chce wszystkich filmów, to się opłaca dla kolekcjonera po 4,2 za sztukę. To praktycznie cena jak za opakowanie :wink:
Wyrzucić tyle filmów trochę szkoda, a sprzedawać po sztuce szkoda czasu. Ja rozumiem sprzedawcę, chociaż chętnego będzie mu ciężko znaleźć, szczególnie na tym forum.

1 polubienie

Na sprzedaży mi jakoś specjalnie nie zależy. Po prostu stoją kartony i się o nie potykam. Jeśli nie uda mi się znaleźć kupca to trudno. Najwyżej pójdzie kolekcja na strych i tyle, a jak się tam nie zmieści to oddam komuś ze znajomych jeśli będą zainteresowani.
Może i DVD nie jest teraz modne, bo ma za niską jakość. Ale jak widzę w jakiej jakości znajomi oglądają filmy z sieci (zwłaszcza na wyjazdach), to moje DVD są o niebo lepszym rozwiązaniem - zwłaszcza jak chce się obejrzeć film podczas długiej podróży.
Myślę, że cena 4,20 za film to nie jest drogo - w porównaniu z ceną za film on-line. Ale co kto lubi.
Mam prośbę o nie komentowanie ogłoszenia, jeśli się nie ma zamiaru kupić. Na wszelkie wątpliwości mogę odpowiedzieć w PM.
Każdy towar ma cenę i kupca - muszą tylko na siebie trafić. Jak pisałem nie uda się to trudno. Za darmo mogę oddać tylko znajomym.

1 polubienie