Wysłałem PM
Dziwi mnie że DVD ma jeszcze jakąkolwiek wartość…
Nie każdy ma w domu Bluray.
Jak film jest fajny to i na DVD obejrzeć można. Zawsze będzie lepszy obraz niż podczas oglądania on-line. Cena DVD też jest na razie zdecydowanie niższa niż Bluray.
Ja też nie mam BR, DVD mam, ale w szafie, nie mam pomysłu co z nim zrobić, wisiało pół roku w “oddam za darmo” na OLX i nikt go nie chciał…
Jakoś tak dziwnie wygląda obraz z DVD na TV 40" fhd…
Widać nie trafiłeś na kolekcjonerów
Fajnie mieć ulubione filmy na półce.
Co do jakości obrazu nie mam żadnych zastrzeżeń. Mam w domy 46 cali FHD i filmy bardzo dobrze się ogląda. Problem może występuje jak ktoś może siedzi 1-2 m od ekranu, ale w normalnych warunkach ciężko się do czegokolwiek przyczepić. Sporo zależy od jakości i rodzaju matrycy telewizora.
Ja nikomu nie bronie kolekcjonować czy oglądać filmów nawet na VHS, ale pisanie takich głupot trzeba sprostować. Rozdzielczość DVD to 720x576 i żadna matryca tego nie naprawi, bo każdy z takich filmów musi zostać rozciągnięty do współczesnych rozdzielczości.
Temat jednak dotyczy sprzedaży, a ta rozmowa na pewno w niej nie pomaga, więc może @moderatorzy posprzątają ci wątek.
DVD ma różne możliwe rozdzielczości w zależności od regionu.
Taki kit można wciskać laikom w elektromarketach, a nie na ogólnodostępnym forum IT.
O widzisz. Nawet nie wiedziałem, że ten standard obejmuje jeszcze mniejsze rozdzielczości.
Na pewno macie rację. Nie jestem ekspertem w kwestii formatów telewizyjnych.
Nigdy na to nie zwracałem uwagi. Po prostu oglądałem film.
Chcę sprzedać swoją kolekcję, bo nie mam gdzie jej trzymać.
Może znajdzie się chętny. Jest na liście sporo fajnych filmów.
Jeśli jest możliwość to prosiłbym moderatora o posprzątanie wątku.
Za arhn.eu zawsze plusik
Nowa cena 350 zł plus koszt wysyłki.
W życiu nie dałbym tyle kasy z tyle filmów. Ja mam jedną zasadę. Kupuję, jeżeli nie mogę obejrzeć w sieci lub kupię, jeżeli jest film naprawdę interesujący i chce go mieć. Na liście są filmy, które można obejrzeć w sieci (większość). Nawet jeżeli trzeba zapłacić 10, 20 zł, to opyla się.
Tylko kogo to obchodzi jak ty wydajesz pieniądze?
Ja tylko napisałem, co myślę i co ja robię. Nie można?
Jeśli nawet ktoś nie chce wszystkich filmów, to się opłaca dla kolekcjonera po 4,2 za sztukę. To praktycznie cena jak za opakowanie
Wyrzucić tyle filmów trochę szkoda, a sprzedawać po sztuce szkoda czasu. Ja rozumiem sprzedawcę, chociaż chętnego będzie mu ciężko znaleźć, szczególnie na tym forum.
Na sprzedaży mi jakoś specjalnie nie zależy. Po prostu stoją kartony i się o nie potykam. Jeśli nie uda mi się znaleźć kupca to trudno. Najwyżej pójdzie kolekcja na strych i tyle, a jak się tam nie zmieści to oddam komuś ze znajomych jeśli będą zainteresowani.
Może i DVD nie jest teraz modne, bo ma za niską jakość. Ale jak widzę w jakiej jakości znajomi oglądają filmy z sieci (zwłaszcza na wyjazdach), to moje DVD są o niebo lepszym rozwiązaniem - zwłaszcza jak chce się obejrzeć film podczas długiej podróży.
Myślę, że cena 4,20 za film to nie jest drogo - w porównaniu z ceną za film on-line. Ale co kto lubi.
Mam prośbę o nie komentowanie ogłoszenia, jeśli się nie ma zamiaru kupić. Na wszelkie wątpliwości mogę odpowiedzieć w PM.
Każdy towar ma cenę i kupca - muszą tylko na siebie trafić. Jak pisałem nie uda się to trudno. Za darmo mogę oddać tylko znajomym.
Sprzedane. Proszę o zamknięcie tematu.