Kolor paska menu

Witam, jestem posiadaczem Windowsa Vista Ultimate z włączoną funkcją Areo Glass. Moje pytanie jest takie czy da się zmienic kolor paska menu z funkcją Areo Glass lub też nie na jakiś inny kolor byle nie czarny :slight_smile:

PS. Jeśli kolor paska można zmienic naprawdę łatwo to sory za zawracanie wam głowy, moją ślepotę i głupotę :stuck_out_tongue:

Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie i wybierz “Personalizuj” potem wejdź w zakładke “Kolor i wygląd okien” tam masz możliwośc zmiany koloru i przeźroczystości okienek i paska.

Cze Siwy18

Miejsce które podałeś to znam i owszem kolor paska zmienia się troszeczkę ale nadal jest to kolor ciemny a mi chodzi o jasny kolor powiecmy nawet taki jak pod windows XP

Jak narazie nie da się tego zmienić chyba że są już dostępne jakieś skiny pod Viste.

jakie skiny? zmiana koloru pasków jest w standardzie :wink:

Złączono Posta : 07.02.2007 (Sro) 1:23

poczytaj tego arta :wink:

http://vista.dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=121

piotrekplay jeśli jest w standardzie to napisz jak zmienic kolor paska menu start z koloru ciemnego (czarnego) na kolor jasny chocby taki jak z systemu windows XP niezależnie czy ma się włączoną funkcję Aero Glass. Mnie się jednak zdaje że w standardzie to jest naprawdę zmiana ale koloru obramowania okien i troszeczkę paska menu ale to nie zalatwia mojego problemu gdyż pasek menu jest nadal ciemny.

Na stronie tej piotrekplay juz kiedys bylem i z całym szacunkiem do ciebie ale ja nie mam problemu z Aero Glass lecz ze (radykalną) zmianą koloru paska menu na jakiś jasny kolor.

PS. Mam nadzieję że ktoś rozwiąże ten problem, niekoniecznie to musi byc jakaś opcja w systemie zminiająca kolor paska ale np. jakis programik czy chocby rejestr.

Tło paska regulujesz tak:

1 - pulpit PPM - Personalizuj - Kompozycje - Windows Vista

2 - pulpit PPM - Kolor i Wygląd Okien i popatrz uważnie jak zmienia się pasek i okna.

Teraz najciekawsze - pasek jest przeźroczysty przy włączonym Aero Glass - ustawienie tapety pulpitu sprawia, że pasek nabiera koloru z niej.

Poobserwuj

Pozdrawiam