Kombinacje: s w lewo + s w dół + spacja (UltraX Media)

Witam

Kupiłem klawiaturę Logitech UltraX Media, ale z przykrością stwierdziłem, że nie działają w niej kombinacje klawiszy:

*strzałka w lewo + strzałka w dół + spacja,

*strzałka w prawo + strzałka w dół + spacja,

*strzałka w lewo + strzałka w górę + spacja,

*strzałka w dół + strzałka w górę + spacja.

Te kombinacje są mi jednak trochę potrzebne (np. do gry w Wormsy :wink: ). Klawiaturka jest super i byłaby jeszcze lepsza z tymi kombinacjami. Wygląda to tak, że wciska się dwie strzałki - jest OK, ale gdy zrobi się jedną z podanych kombinacji nie działa spacja. Ok jak zwykle proszę o pomoc.

Pozdrawiam

PS: Próbowałem już instalować sterowniki - nie wiele to dało, a przynajmniej nie rozwiązało problemu. :expressionless:

Większość klawiatór nie obsługuje na raz wciśniętych ponad 3 klawiszy.

Przeważnie informuje o tym głośniczek systemowy :stuck_out_tongue_winking_eye:

A idzie to jakoś zmienic? I czy można wyłączyc ten alarm z głośniczka?

Ale, ale…

Jeżeli nacisnę np. strzałkę w dół (2) i w lewo (4) na klawiaturze numerycznej (wyłączonej) + do tego jeszcze spację, wszystko chodzi bezproblemowo. Nigdy nie ma żadnych dźwięków dobiegających z głośnika systemowego, po prostu działają tylko dwie strzałki, a spacja zachowuje się jakbym w ogóle jej nie naciskał). Ponadto klawiatura nie obsługuje tylko tych podanych kombinacji, inne raczej działają (mogę nacisnąć 2 i 4 z klawiaturki numerycznej i dodatkowo spację i wszystko działa). Wolałbym jeżeli byłoby to dostępne z normalnych strzałeczek, a nie tylko z tych dodatkowych, do których nie jestem przyzwyczajony. Ok to by było na tyle… Pozostaje mi tylko czekać, aż jakiś mędrzec z tego forum mi odpowie. Z góry dziękuję! :?

PS: Próbowałem też przypisać do klawisza 5 klawisz dolnej strzałki (key tweak) i jest to nawet wygodne, ale tracę moją ulubioną 5 z klawiatury numerycznej. :mrgreen:

[EDIT] Moja klawiatura jest klawiaturą USB :slight_smile:

Pozdrawiam

Chyba się nieda. Jeśli już, to kupić klawiature pod USB - ona chyba obsługuje 6 przycisków na raz.

Wystarczy wyjąć z płyty głównej kabel od głośnicza i po kłopocie :wink:

Mnie się obiło o uszy że można wyłączyc w Biosie. Muszę się dowiedziec i jak by co napiszę Wam.

To co nie wiecie? Może jednak jest taki program do odblokowywania tych kombinacji?

czytałem w cda że ta klawiatura nie ma takiej blokady

http://www.znak.pl/index.php?cid=172&sc … zTarantula

Chyba o to chodzi.

w cda pisali odwrotnie