Komp długo się odpala


(Lukasz Kijek) #1

Witam! Od niedawna komputer strasznie powoli się włącza. Chciałem sprawdzić loga i ściągnąłem program Hijack w wersji 1.99.1 ale po jego włączeniu pojawia się komunikat

hjbh9.jpg

Czym to jest spowodowane i jak to naprawić ?

EDIT: Hijack już się odpala.


(adam9870) #2

Czy korzystasz z jakiś programów zmieniających wygląd systemu?

Czy w przypadku uruchomienia wersji z rozszerzeniem *.com występuje ten sam problem?

HijackThis.com

Czy zarówno w przypadku wersji 1.99.1 jak i 2.0 występuje ten problem?

http://www.trendsecure.com

Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?

Czy pobranie biblioteki user32.dll i umieszczenie jej w katalogu c:\windows\system32 pomaga?

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-f ... tml?user32


(Lukasz Kijek) #3

W wersji .com działa. Czy jest coś nie tak w logu ?


(adam9870) #4

Ściągnij program KillBox, zaznacz Delete on reboot , w polu full path of file wklej ścieżki:

C:\WINDOWS\system32\awvvt.dll

C:\WINDOWS\system32\jhvygpdj.dll

Po wklejeniu każdej ścieżki z osobna kliknij na czerwonego iksa, ale dopiero po wklejeniu ostatniej zgódź się na restart. Jeśli po wklejeniu którejś ze ścieżek pojawi się jakiś błąd, nie przejmuj się nim tylko przejdź do wykonywania dalszych czynności.

Usuń wpisy HJT.

Użyj VundoFix + FixVundo + VirtumundoBeGone. Wszystkie narzędzia należy uruchomić w trybie awaryjnym.

Po wykonaniu pokaż nowy log z hjt, SilentRunners + log numer 1 z L2Mfix.


(Lukasz Kijek) #5

Po restarcie komp uruchomił się dużo szybciej :slight_smile: Log z Hijack:

Log z SR:

+Log z l2mfix:


(Gutek) #6

usuń wpisy HJT

Pobierz The Avenger. Wypakuj => uruchom => zaznacz opcję Input script manually => kliknij w taką lupkę => w okienku, które się otworzy wklej:

kliknij klawisz Done => teraz kliknij na zielone światełko => powinna pojawić się pewna informacja i kliknij OK (teraz restart).