Komp mi się restartuje. POMOCY!


(Deedrah) #1

Witam!

Potrzebuję pomocy. Za każdym razem gdy gram w jakąś grę ( GTA, Medal of Honor itp.) po kilkunastu minutach gry restartuje mi się komp.

Dzieje się tak zarówno pod XP jak i WinMe. Formatowałem dysk, instalowałem kilka razy windowsa i ciągle to samo. Sprawdzałem temperature procka programem speed fan i waha się ona w granicach 54 stopni celsjusza. Wydaję mi się, że to dobra temperatura. Kompa mam następującego:

Płyta AS-Rock K7S41

Procek Sempron 2300

Ati Radeon Xpertvision 9200 128MB

256MB RAM DDR

Proszę o pomoc


(Bad Boy 85) #2

Temperatura jest troche za wysoka :o sprawdż w biosie czy tyle samo ci pokazuje ,przyczyn może być wiele Ram,sterowniki do karty graficznej,

p.s użyj opcji szukaj na forum jest obecnie prowadzone kilka podobnych wątków/problemów do twojego,poczytaj jeśli nie znajdziesz odpowiedzi na swój problem to wtedy wrócimy do ciebie.


(lazikar) #3

Bez przesady 54 st to nie aż tak dużo. :o

Ta temperatura tego na 100% nie powoduje. :smiley:


(Deedrah) #4

Też mi się wydaje, że 54st. to nie dużo. Dodam jeszcze, że przed samym restartem pokazuje się na ułamek sekundy niebieski ekran. Nie mam pojecia co jest na nim napisane.

Pozdrawiam

http://www.deedrah.com


(lazikar) #5

Podglądzie zdarzeń powinny być informacje o błędach. :smiley:


(Marsmo) #6

Powienieneś sobie zatem uaktywnić pokazywanie niebieskiego ekranu (znajdziesz na nim dokładny opis błędu, choć oznaczony literowo-cyfrowo) i odptaszkować restart występujący w takim przypadku.

Wejdź we Właściwości systemu (PPM) -> Zaawansowane -> Uruchamianie i odzyskiwanie -> Ustawienia -> Awaria systemu

zaptaszkuj - Zapisz zdarzenie do dziennika systemu

odptaszkuj - Wyślij alert administracyjny

odptaszkuj - Automatycznie uruchom ponownie (to Ci zapobiegnie restartowi i zdążysz zobaczyć blue ekran)

W zakładce Zapisywanie informacji o debugowaniu - zaznacz z listy (brak).


(:: MARIO ::) #7

napisz jaką masz zaiłke, oraz aktualny stan napięć z windoza :slight_smile:


(Qbek50) #8

według mnie jest coś nie tak z zasilaczem


(Xiao19) #9

zapodaj screeny z

Everestu i Speedfana

z zakladki >>napiecia i temp. maja byc widoczne


(Spectatorx) #10

Miałem taki sam problem z kompem którego kupiłem w zeszłym roku. Mówisz płyta AS-rock, hm... też taką miałem i to właśnie przez nią były wszystkie te problemy z grami. Pojechałem do sklepu w którym kupowałem kompa, potrzymali go dwa tygodnie, wymienili płytę główną na inną i wszystko było w porządku! !!


(Xiao19) #11

no plytka slabawa ale cuz cena za nia niska

jak sie bawil w OC to do wymiany juz sie nadaje


(Lukien2) #12

Mój kolega miał bardzo podobny problem na płycie Asrock,ale winna była pamięć a nie płyta główna.Sprawdź swoją pamięć np Memtest86


(Marsmo) #13

Jak słusznie piszecie - powodem może być wszystko! :slight_smile:

Tak więc najlepiej będzie, jak kolega wklei lub przepisze kod błędu wraz ze wszystkimi dodatkowymi informacjami - które się pokażą na blue screenie. To pozwoli zlokalizować przyczynę.


(Deedrah) #14

jestem teraz poza domem więc nie mogę wam napisać jakiego typu jest to błąd. Zasilacz mam 300 WAT. Pracował na moim starym celeronie 400mhz. Stan napięć jest w normie.


(JNJN) #15

No to od razu leć do sklepu i kup porządny nowy zasilacz.


(Lukien2) #16

Zanim kupisz nowy zasilacz sprawdź ile mocy będziesz potrzebował.Masz tu link do strony gdzie to sprawdzisz .ale pamiętaj moc to nie wszystko, liczy się stabilność

http://www.jscustompcs.com/power_supply/


(system) #17

Link nie działa...


(fiesta) #18

Chyba u Ciebie :PPP


(Lukien2) #19

Nie wiem dlaczego u ciebie nie działa ,ale sprawdzałem przed chwilką i wszystko chodzi. :slight_smile: