Komp niby dobry, a jednak


(Arturgla) #1

Moj problem jest nastepujacy:

Mam Geforca 7600gt 768ramu athlona 2500, bez wirusow, temperatury w normie, sterowniki najnowsze, ale jednak moj komputer nie radzi sobie z gra Enemy Territory i z niektorymi innymi tez, ale chcialbym sie bardziej skupic na ET, z moim sprzetem powinienem przekraczac spokojnie bariere 100fpsow, ale jednak wyciagam zaledwie 40fpsow. Nie jest to tez wina instalki gry, ani istalki windowsa, poza tym robilem formata pare godzin temu i nic nie pomoglo. Jednym slowem - komp nie jest tak wydajny jak byc ma.

moj log :


(Tomekolszewski) #2

log chyba urwany :o


(Mail) #3

Nie chyba tylko na 100% urwany, chyba ze nie masz nic w systemie :P.

Prosze pokazac nowy "pelny" log.


(adam9870) #4

Log nie jest urwany tylko prawdopodobnie system jest tuż po instalacji i widać tylko najpotrzebniejsze rzeczy.

Ciachnij w hjt.

Proponuję zainstalować dodatek Service Pack 2 oraz jakieś programy zabezpieczające.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=60116


(Arturgla) #5

tak, dopiero co komp po formacie, tak jak pisalem w pierwszym poscie, wiec jeszcze nic nie mam, SP2 tez mi nic nie daje


(artide2) #6

nie trzymaj hijacka w tempie


(Exjuno) #7

Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty +DirectX9.0c

W opcjach karty wyłącz synchronizacje pionową i wtedy powinno być ok.

Mam 7600GT i miałem identyczny problem :slight_smile: to co wyżej napisałem pomogło.


(Sheaker) #8

Nie moge się zgodzić co do instalacji najnowszych sterowników...

Przynajmniej z mojego doświadczenia wiem że najlepszymi sterownikami do GeForce są forceware 84.21

Oczywiście moge się mylić...


(Arturgla) #9

stery sprawdzalem chyba wszystkie od 82.xx do najnowszych. DirectX9.0c mam zainstalowanego, synchronizacje pionowa mam wylanczana....


(Exjuno) #10

Może coś podkręcałeś?


(Arturgla) #11

nie, nie. Karte wymienialem jakis miesiac temu, wczesniej na geforcie 4 mx 440 mialem tyle samo fpsow..... :\


(Exjuno) #12

Ciężka sprawa...

Jeżeli nie wina oprogramowania to wina sprzętu na 100%

Jednak nie bardzo się znam na sprzęcie.

Spróbuj może przywrócić domyślne ustawienia BIOSA

Także zastanawiam się nad RAM-em masz 768.

Jakie są to pamięci tzn. Jaka mieszanka, jakie mają taktowania.


(Arturgla) #13

Nie nie, ramy dokupywalem razem z karta miesiac temu i przed zakupem dodatkowych ramow mialem tyle samo fpsow ile mam teraz....

mialem 256 dokupilem 512 knighstona 400

Mysle, ze musi to byc wina procka lub plyty glownej....


(Sheaker) #14

a powiedz ile FPS?


(Arturgla) #15

pisalem na poczatku, 40 fps, jedynie czasami siegaja do 70, ale zadko