Komp po formacie strasznie sie muli


(Kace29) #1

Tak jak w temacie. Kumpel przeinstalował windowsa XP. Zainstalował tylko sterowniki do karty dźwiękowej, zawsze tak robil i wszystko było ok a teraz komp mu sie strasznie muli i nie wie co jest. Przelecial kompa spybotem i ad-aware i wszystkie wpisy usunął. Prosze o sprawdzenie loga z jego kompa


(adam9870) #2

To nie jest cały log. Proszę wkleić cały.

Dodatkowo możesz wkleić log z SilentRunners.


(Kace29) #3

teraz powinien juz byc caly.

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 16:42:47, on 2007-02-08

Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE

C:\WINDOWS\Mixer.exe

C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe

C:\Documents and Settings\Brothers\Ustawienia lokalne\Temp\Katalog tymczasowy 1 dla hijackthis.zip\HijackThis.exe

C:\Program Files\Winamp\winamp.exe

C:\WINDOWS\explorer.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE

C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe

C:\Documents and Settings\Brothers\Ustawienia lokalne\Temp\Katalog tymczasowy 3 dla hijackthis.zip\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.wp.pl/

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SDHelper.dll

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKLM..\Run: [soundMan] SOUNDMAN.EXE

O4 - HKLM..\Run: [C-Media Mixer] Mixer.exe /startup

O4 - HKLM..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

O4 - HKCU..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

O4 - HKCU..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - HKCU..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O4 - HKCU..\Run: [spybotSD TeaTimer] C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe

Złączono Posta : 08.02.2007 (Czw) 16:56

Z SilentRunners mam takiego loga.


(adam9870) #4

To jednak był cały log tylko był taki mały ze względu na małą ilość zainstalowanych aplikacji.

Oba logi są czyste.

Przejrzyj "ZBĘDNIKI " w autostarcie oraz Optymalizacja i odchudzanie Windowsa XP.

Koniecznie zainstaluj jakieś programy zabezpieczające oraz dodatek Service Pack 2.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=60116


(Kace29) #5

Dzieki wielkie. Ale skoro logi sa czyste to dlaczego komp mi sie muli co zrobic zeby przestal??. mam spybota i ad-aware zainstalowane i zaraz SP2 zainstaluje. Co moze mu dolegac?


(adam9870) #6

Przede wszystkim masz kilka zbędników w autostarcie o czym świadczą te wpisy:

Sposób wyłączanie masz w temacie "ZBĘDNIKI " w autostarcie.

Poza tym wykonaj takie rzeczy jak defragmentacja dysku, czyszczenie rejestru (opis), przeczyszczenie katalogów tymczasowych, defragmentacja pliku wymiany etc. Tak więc poczytaj już wcześniej zlinkowany materiał - Optymalizacja i odchudzanie Windowsa XP.

Po wykonaniu czynności opisanych w wyżej zlinkowanych materiałach wszystko powinno znacznie szybciej chodzić.


(Kace29) #7

dzieki wielkie za pomoc! Zainstalowanie SP2 rozwiazalo problem komp chodzi juz tak jak powinien.

pozdro :smiley: