Komp się sam wyłącza po naciśnięciu klawisza

Witam, mam taki problem.

Komputer uruchamia się normalnie ale gdy wcisnę np. klawisz “1” to komputer się sam wyłącza.

Po wyłączeniu zaś gdy nacisnę jakiś klawisz na klawiaturze to się uruchomi.

Coś jest nie tak ale nie mogę do tego dojść.

…proszę o pomoc :frowning:

pozdrawiam

A to się dzieje po naciśnięciu jakiegokolwiek klawisza ma się rozumieć?

…właśnie nie , wszystkie literki :slight_smile: działają. Głównie jedynka , już nie pamiętam jak szybko pisałem coś nacisnąłem i się też wyłączył. Miałem hasło na profilu w którym występowała jedynka i nie mogłem się zalogować na konto no bo się wyłączał dopiero musiałem usunąć hasło.

…aha cały dysk był skanowany i jest ok.

Sprawdż ustawienia w BIOS /Funkcja Power key /,lub coś w tym sensie,zależy od BIOS…Czy system się zamyka klasycznie…Zamykanie systemu,czy to jest Reset ?

system zamyka się klasycznie.

… a stało się to wtedy gdy brat grał w jakąś grę chyba w fife no i pewnie poprzyciskał dużo klawiszy na raz no i komp sie wyłączył no i tak od tego czasu jest.

Dodane 14.11.2009 (So) 19:23

moze ktos wie co mu dolega???

Jaki masz system ?

Spróbuj jakimś programem do edycji skrótów, powinno dać się to wyłączyć. Komputer się wyłącza tylko pa naciśnieciu klawisza 1, czy też inne klawisze powodują to samo? Masz klawiature multimedialną ?

http://images.google.pl/imgres?imgurl=h … N%26um%3D1

to jest moja klawiatura.

…zależy np. wpisywałem teraz hasło do gg i weszła ta jedynka i sie komp nie wyłączył.

ale gdy przejdę na pupit i wcisne to jeden, to sie wyłączy.

zaraz sprawdze jakims programem, ale moze powiecie np. jakim…???

aa no i system mam windows xp

pzdr

http://www.darmoweprogramy.org/566/KeyTweak

Ten program powinien Ci pomóc.

sprawdziłem wszystko i nic nie pomogło.

włożyłem inną klawiature i teraz smiga tak jak trzeba można wciskac 1111111111 ile sie chce a komp sie juz nie wyłączy :slight_smile:

… a mogłem od razu pomyslec o klawiaturze :stuck_out_tongue:

no i po problemie dzieki wszystkim za pomoc

pzdr