Komp się wyłącza

Witam

Od 11.06.07 komputer zaczął mi się sam restartować. Działo się to raz dziennie . Komp od 11.06 nie restartuje się regularnie codziennie . Nie sądzę żeby był to problem sprzętowy bo komp ma dopiero pół roku. Być może to jakiś niemiły programik. Proszę o spr. loga :

wszystko jest w porządku

a jakie masz temperatury procka i karty??

możliwe że ci się przegrzewa i dlatego się resetuje

Takie objawy występują też przy błędach na dysku twardym. Czy to resetowanie dzieje się po włączeniu konkretnej aplikacji?

Alpinista no dziwne jest to że dzieje się to przy słuchaniu musyki w winampie ale nie od razu tylko po przesłuchaniu kilkadziesiąt utworów

sebastian244 temp karty 52 stopnie , procek 39 sprawdzane w biosie

Wg mnie przegrzewa ci się wyczyść z kurzu wentylatorki

1. Zobacz na stronie producenta jaka jest tolerancja na wysoką temperaturę w Twoim procesorze, jeden wytrzyma 60, a drugi już zacznie resetowanie w takich warunkach.

2. Nie baw się sam w naprawianie bo skoro komputer ma pół roku to jest jeszcze na gwarancji.

3. To nie jest wina winampa skoro dopiero po jakimś czasie i losowo komputer się resetuje, myślałem raczej o tym czy włączenie konkretnej aplikacji powoduje reset - ale natychmiast po otworzeniu programu.

Przeczytaj to: KLIK i wklej zawartość plików minidump :slight_smile:

czy restartuje się on równierz przy włączaniu ?? Jeżeli nie moze zacząć sie restartować po jakimś czasie ja tak miałem i winowajcą był zasilacz i nie zrywaj plomb na obudowie jeżeli masz kompa od pół roku to pewnie jest na gwarancji oddaj do serwisu niech to sprawdzą.

przy włączaniu nie restartuje się . W starym kompie też miałem tak i też winą był zasilacz tyle że z nim takie objawy występowały po 6 latach użytkowania , i działo się to codziennie po kilkanaście razy a w moim nowym sprzęcie występuje to raz na kilka dni

Przeinstaluj antywira.

tzn zmienić mks’a na inny czy po prostu odinstalować i zainstalować ponownie

Po odinstalowaniu możesz jeszcze przeczyścić rejestr jv16 PowerTools 2006 1.5.2.350