Komp strasznie muli co robić?


(Tomanek997) #1

Witam, od jakiegoś czasu komp znacznie zwolnił i muli , nowego windowsa wgrywałem niecały miesiąc temu, przeskanowany przez eseta 0 wirósów (niby..) w malwarebytes też czysto, czyszcze co jakiś czas CCleanerem, jednak bardzo muli, co robić może jakieś logi wam podesłać tylko jak?  Prosze o pomoc :wink:

 

Mój PC to :

AMD Athlon II X3 435

4GB RAM DDR3

Gigabyte  GA-MA78LMT-US2H (Socket M2)

AMD Radeon HD 5700 Series (Gigabyte)

931GB SAMSUNG HD103SJ ATA Device (SATA)

Windows 7


(falcon89) #2

Pobierz CrystalDiskInfo portableLINK, wypakuj i uruchom, zmień ustawienia (Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]), zrób zrzut ekranu (rozciągnij okno programu by było widać wszystkie parametry), umieść np. na http://postimage.org/ i podaj link na forum.

 

 

Sprawdź temperatury podzespołów np. w Open Hardware Monitor (w szczególności procesora).


(Tomanek997) #3

link : http://postimg.org/image/9l79dbd4j/

 

temperatury: http://postimg.org/image/vr82x3fjn/


(Djzon) #4

Wyłącz indeksowanie

 

net stop WSearch sc config Search start= disabled

Mini poradnik:

http://artykuly.softonic.pl/jak-przyspieszyc-komputer

Sprawdź w ProcesS Explorer, który proces pokazuje najwięcej CPU lub RAM

http://www.dobreprogramy.pl/Process-Explorer,Program,Windows,12562.html


(Tomanek997) #5

 Screen z ProceSs: http://postimg.org/image/pr0rgdrrt/

Wyłączyłem indeksowanie itd ale nic to nie dało, co jeszcze zrobić żeby go usprawnic poza oczywistymi rzeczzami typu format, defragmentacja i czyszczenie dysku ?


(IPSEN) #6

W trybie awaryjnym też muli?

Test Pamięći RAM  Memtest86+http://forum.komputerswiat.pl/topic/34636-diagnostyka-pamieci-ram-w-komputerze/


(Tomanek997) #7

No nie robiłem jeszcze tego testu pamięci, ale są chyba jakieś programy sprawdzające kompleksowo błędy w kompie czy bad sektory na dysku i logi z tych programow by tu wrzuciłem i może po tym doszlibyście co dolega mojemu PC?


(IPSEN) #8

Dysk wygląda na dobry,temperatury w normie

 

Przed formatem było podobnie?

 

Jaki model zasilacza?

logi-http://forum.dobreprogramy.pl/nowy-log-obowi%C4%85zkowy-farbar-recovery-scan-tool-t478727/

 

Raczej to problem sprzętowy