Komp strasznie zamula (a niedawno był format)


(Photoman) #1

witam

mam problem z laptopem: bardzo wolno chodzi, do tego stopnia, że nawet ruszając kursorem po pulpicie, wygląda jakby poruszał się "klatka po klatce".

Nie mówię już nawet o słuchaniu muzyki lub korzystania z youtube, bo dzwięk jest zniekształcony przez te lagi.

Dodatkowo co jakiś czas włączają się jakieś strony internetowe z reklamami, sklepami internetowymi itp.

Proszę o pomoc, z góry dzieki ! :slight_smile:

OTL:

http://wklejto.pl/82508


(Spandau) #2

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Wykonaj skrypt. Zgadzasz się na restart komputera. Log z usuwania na forum

Następnie ponownie uruchamiasz OTL klikasz raz jeszcze Skanuj i dajesz nowy log na forum Czyli dwa logi jeden z usuwania drugi z nowego skanowania po usuwaniu.


(Photoman) #3

z usuwania:

http://wklejto.pl/82512

nowy log:

http://wklejto.pl/82514


(Spandau) #4

Coś się nie chce usunąć Powtórzymy jeśli się nie uda zmienimy metodę usuwania

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Wykonaj skrypt. Zgadzasz się na restart komputera. Log z usuwania na forum

Następnie ponownie uruchamiasz OTL klikasz raz jeszcze Skanuj i dajesz nowy log na forum Czyli dwa logi jeden z usuwania drugi z nowego skanowania po usuwaniu.


(Photoman) #5

z usuwania:

http://wklejto.pl/82650

nowy log:

http://wklejto.pl/82651


(Spandau) #6

Tego co dałem do usuwania już nie było za to pojawiło się coś nowego

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Pobierz Malwarebytes http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebyte ... 13117.html Wykonaj pełne skanowanie Usuń co znajdzie podaj log na forum

Następnie ponownie uruchamiasz OTL klikasz raz jeszcze Skanuj i dajesz nowy log na forum Czyli dwa logi jeden z usuwania drugi z nowego skanowania po usuwaniu.


(Photoman) #7

sory, że po tak długim czasie daje logi, ale zepsuł mi się zasilacz do laptopa i nie miałem jak go włączyć.

log z usuwania:

http://wklejto.pl/84425

log otl:

http://www.wklejto.pl/84426


(Spandau) #8

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Wykonaj skrypt. Zgadzasz się na restart komputera. Log z usuwania na forum

Uruchom OTL klikasz Sprzątanie

Przeczyść system oraz rejestr CCleaner

Do aktualizacji obowiązkowo

Internet Explorer 8.0 PL dla Windows XP


(Photoman) #9

log z usuwania:

http://www.wklejto.pl/84538


(Spandau) #10

Wszystko usunięte


(Photoman) #11

niestety praca komputera poprawiła się nieznacznie.

Dzięki za pomoc

pozdro

ps. w tym wypadku pozostaje mi już tylko format?


(Spandau) #12

Zakładając że nie ma infekcji Antywirus nic nie wykrywa Potrzebny jeszcze do potwierdzenia raport Gmera na obecność Rootkitów Jak go wykonać opis http://www.fixitpc.pl/topic/60-diagnost ... u-rootkit/

Dziwi mnie że sytuacja jak piszesz ma miejsce po formacie Zobacz jak działa komputer w trybie awaryjnym windows Jeśli jest OK to może antywirus spowalnia system Odinstaluj go i zobacz jak działa komputer

Wejdź do menagera urządzeń i zobacz czy nie ma tam jakiś znaków zapytania (czy instalowałeś wszystkie potrzebne sterowniki?)