Kompatybilność Widows 11 z PC

Witam posiadam komputer marki HP ProDesk 600 G3 DM z procesorem i5 7500T 16 GB ram oraz dysk SSD 256.Windows 11 się zainstalował lecz jest napisane że nie spełnia minimalnych wymagań. Czy chodzi obecnie tylko o procesor? Z tego co udało mi się znaleźć to chyba od 8 generacji, ale 7 chyba też będzie uwzględniana?

Właśnie dlatego, że póki co na razie oficjalnie Microsoft zaleca procesory Intela od 8 generacji wzwyż, do prawidłowej obsługi Windows 11. Microsoft w przyszłości nie wyklucza wsparcia również procesorów 7 generacji
Na obecną chwilę Microsoft nie daje 100% gwarancji, że na procesorach Intela 7 generacji, wszystko będzie prawidłowo działać w nowym systemie.

Ok rozumiem dziękuję za odp w takim razie spróbuję się zorientować czy mogę zmienić procesor u siebie i na jaki pozdrawiam.

Nie daje, ale działa. U mnie na jednym kompie Intel 4 generacji (i5-4440) i śmiga. Gorzej, że po wyjściu finalnej wersji niby nie będzie można obejść blokady… ale jak wiadomo, jeśli ktoś ją stworzy to ktoś inny ją obejdzie :wink:

Jestem więcej niż pewny, że piraty będą blokady obchodziły. Powstanie cracka to tylko kwestia czasu. Problemem może być przyszłe aktualizowanie takiego systemu ale na pewno nie jego instalacja.

Przecież to wymagania instalatora, z poziomu CMD będzie zachodzić instalacja?

Obecnie nie trzeba pirata, żeby obejść zabezpieczenia, ale istotnie w przyszłości pewnie będą zmodyfikowane instalatory.

Obecnie nie. Mówię już o oficjalnych wydaniach które szybko pojawią się na torrentach z możliwością instalacji na komputerach nie spełniających wymagań. Nie było problemu z crackiem do aktywatora W11 to i z tym nie będzie problemu.