Witam, chciałbym się zapytać czy moja karta graficzna będzie działać z nowym komputerem który kupuję, bo nie mogę znaleźć informacji na ten temat w internecie. Mianowicie chciałbym włożyć kartę graficzną Nvidia GeForce GT 710 2gb DDR3 do komputera DELL 790 MT dokładniej to z płytą główną chyba 0hy9jp model, nie jestem do końca pewien. Chciałbym się po prostu dowiedzieć czy ta karta zadziała z tą płytą główną
Komputer to DELL Optiplex 790 MT, zapomniałem dodać optiplex
Do obudowy MT karta wejdzie bez problemu. Na płycie głównej masz port PCI-e x16, więc karta powinna w pełni rozwinąć swoje (mizerne) skrzydła.
Ok, dzięki, w tym nowym kompie jest 4 gb ramu które zamienię na swoje 8gb dual channel a procesor jest taki jaki chciałem czyli i5-2400 i będzie spoko komp jak na mój budżet. Miłego dnia!
W przyszłości zamienię sobie tą kartę graficzną która jest, no nie oszukujmy się, bottle neckiem dla tego procesora na jakiegoś GTX myślę że coś około 550 Ti 750 ti coś tego typu, na mój budżet to taka karta graficzna bardzo dobra.
750 ti to minimum, zależnie od cen rynkowych możesz też szukać rx 560 lub gtx 1050 bo nieraz są niewiele droższe.
No, na razie o tych kartach od 750 ti nie myślę, bo jak kupię ten komputer to będę tak z 3 miesiące zbierał na takie karty mimo że takie 750 ti to okolice 400 zł
750 ti używane*
Żartujesz?
Od 200 zł, i jak zbierasz, to nawet niemyśl o 730 z DDR3.
Nic nie zyskasz, a pieniadze tylko zmarnujesz na złom.
Za ile tego della chcesz kupić?
Zaczynam sie bać, ze usłsyze “okazyjnie za 1000 zł, ale ma i5 i warto!”
Okolice 400 to używane 1050 Ti. 750-tki chodzą za połowę tej kwoty.
Nie akurat ten komputer używany za 340 zł, i5-2400 integra i 4 gb ramu
No może źle popatrzyłem że 750 ti za 400 zł jeśli za 200 no to git, szybko ją kupię
No to OK, 340 zł jest uczciwą ceną, sprawdź sobie Allegro, na olx od 200 jakies są.
Dokup też jeszcze RAM do 8GB. Zakładam, że w zestawie będzie archaiczny HDD. To zaś z 4 GB RAM przepis na samobójstwo (Twoje).
8 gb już ramu mam. Ten komp wziąłem dlatego że ma ten procesor, a karte graficzna na razie dołożę tą gt 710 i 8 gb ramu dual channel 1333 mhz
Jeśli chodzi o dysk to jest to 500GB HDD
Tylko jeżeli masz za darmo. Nawet o CSGO i Minecrafcie na tym zapomnieć możesz. O reszcie nie wspominam. To nie karta, a wyświetlacz pulpitu.
Wiem że karta bardzo słaba, ale minecraft, cs go, i grę w którą chciałbym też pograć to world of tanks, to procesorowe gry, więc zmiana z mojego 2 rdzeniowego i 2 wątkowego 2.6 ghz na ten 4 rdzeniowy i 4 wątkowy 3.1 ghz dużo da
Myślę że w cs go na ustawieniach najniższych na rozdzielczości 1024x768 powinno wyciągnąć od 100 do 200 lub więcej fps? Albo np. w world of tanks na grafice średniej czyli “poprawionej” wyciągnie 60 fps około?
World of tanks używa tylko 2 rdzenie, więc mu bez większej różnicy. Jak możesz nazbierać 400zł w 3 miesiące to może poczekaj i kup gtx 1050ti za ~ 350zł lub rx 570 za ~ 450zł z gwarancją. Te starczą na długie lata, a WoT na średnich, a WoT na ultra detalach to inna gra
To akurat wiem że całkiem inna gra