Kompleksowy soft z przeznaczeniem do sprzedaży internetowej

Szukam jakiegoś kompleksowego softu z przeznaczeniem do sprzedaży internetowej. Mam tutaj na myśli takie kwestie jak obsługę magazynu, obsługę sprzedaży, obsługę kontaktów z klientami oraz funkcjonalności związane bezpośrednio ze sprzedażą: wystawianiem przedmiotów, kategorii, opisów, zdjęć itd.

Portale aukcyjne, ogłoszeniowe itd. Ja wiem, że to pół środek, ale tak na szybko wydaje się to być całkiem dobrym rozwiązaniem, zwłaszcza, że nie wymagają zaangażowania zbyt wielu zasobów.
Docelowo oczywiście potrzeba będzie zdecydować się na jakiś sklep internetowy. Wybór z tego zakresu jest stosunkowo duży, więc nie powinno być większej trudności z podjęciem decyzji. Na początku należałoby tylko określić niezbędne funkcjonalności.

Portale aukcyjne na dłuższą metę nie są do końca sprawdzonym rozwiązaniem. Idź w kierunku takich rozwiązań jak np Shoper - czyli możliwość założenia w zasadzie bezobsługowego sklepu pod względem programistycznym. Skupiasz się tylko i wyłącznie na promocji i handlu internetowym.

Shoper ma swoje zalety jak i swoje wady. Na pewno plusem tutaj jest niewielki koszt samej strony. Można wystartować przy praktycznie zerowym budżecie. Sam jednak jakbym planował porządny oraz profesjonalny sklep internetowy wolałbym oddać stworzenie go profesjonalnej firmie Która postawiłaby go na magento, preście czy drupalu. Taki sklep potem o wiele łatwiej rozwijać, ma mniej ograniczeń. I nie płaci się comiesięcznego abonamentu (który jest może niższy przy kilku produktach w sklepie, potem jednak jego cena bardzo wzrasta).
Ze swojej strony polecam kontakt z Mediariver. Https://mediariver.pl

Trudno jest znaleźć takie kombajny, które będą spełniały wszystkie oczekiwania. Często sklepy korzystają z kilku narzędzi - platforma sklepu internetowego zintegrowana z systemem magazynowym/księgowym.
Takie kompleksowe rozwiązania też pewnie istnieją, ale często jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego :wink: Wybierając takie rozwiązanie trzeba zwrócić uwagę na to, czy nie jest zbyt ograniczone w funkcje np. w kontekście optymalizacji sklepu pod SEO.