Witam wszystkich ! Postaram się napisać szybko, prosto i treściwie:
Kiedy włączam mozillę, czasami w pewnym momencie staje myszka, zaraz cały komputer. Lampka na obudowie komputera raz pracuje intensywnie, potem przestaje cokolwiek robić… Po resecie i wejściu ponownym do windy dostaje komunikat - System Windows odzyskał sprawność po poważnym błędzie - nazywa się “Bluescreen” (chociaż ja tam nie widziałem :? ). Pomocy mądrzy ludzie
Aby BSOD pozostał na ekranie, wejdź do panelu sterowania->system->zaawansowane->uruchamianie i odzyskiwanie->ustawienia->odznacz automatyczny restart pow awarii.
Z everesta ultimate (w nim komputer->czujnik) podaj jeszcze odczyt temperatur oraz napięcia z biosu (okno PC Health Status).
SMART dysku odczytasz w programie HD Tune, zakładka Health.
PS Myślę, że jeżeli problem dotyczy tych samych systemów, to możemy tutaj działać. Wbrew pozorom, tamte problemy, mogą wynikać z tych samych przyczyn, co i tu chyba, że to dwa inne komputery.
To jak chcesz to zrób te testy. Z temperaturami prawie wszystko jest OK, trochę grafa się Tobie grzeje, masz jakieś dodatkowe wentylatory w obudowie? Może by się przydały?